Feyenoord 1

Kökcü leidt Feyenoord langs N.E.C.

Feyenoord heeft de teleurstelling van de nederlaag tegen Vitesse van vorige week in Nijmegen van zich afgespeeld. N.E.C. werd zondagmiddag dankzij een zeer sterke tweede helft met 1-4 verslagen. Orkun Kökcü draaide een achterstand persoonlijk om, waarna Alireza Jahanbakhsh en Guus Til de score een fraaier aanzicht gaven.

Arne Slot analyseerde met zijn staf meerdere wedstrijden van de tegenstander en wist dus wat zijn ploeg kon verwachten: een defensief ingesteld N.E.C., dat achterin compact bij elkaar zou gaan staan en zou loeren op de counter. De hoofdcoach bereidde zijn ploeg daar ook op voor, maar desalniettemin bleek Feyenoord het knap lastig te hebben met de Nijmegenaren.

Strafschop
Voor rust zette Lasse Schöne de thuisploeg zelfs op voorsprong, nadat hij een kopbal van Lutsharel Geertruida had onderschept en Justin Bijlow verschalkte in de korte hoek. Orkun Kökcü zorgde ervoor dat Slot zijn manschappen in de rust toe kon spreken bij een gelijke stand, want hij bracht de stand vanaf de strafschopstip weer in evenwicht.

In de tweede helft zorgde diezelfde Kökcü met een prachtig schot in de rechterbovenhoek voor een voorsprong. Dankzij Alireza Jahanbakhsh (schuiver in de verre hoek na lange bal van Bijlow) en Guus Til (kopbal na een voorzet van Jens Toornstra) liep de score daarna nog verder op tegen N.E.C., dat door een rode kaart voor Iván Márquez met tien man eindigde.

Debuut Hall
Feyenoord eindigde zonder Lutsharel Geertruida. De verdediger greep tijdens de wedstrijd naar zijn rechterbeen en moest het veld verlaten. Later in de wedstrijd nam Denzel Hall zijn positie in. De talentvolle verdediger van Feyenoord Academy maakte als vervanger van Bryan Linssen zijn officiële debuut in Feyenoord 1, terwijl Luis Sinisterra zijn rentree maakte na blessureleed.

Op zondag 6 februari staat de eerstvolgende Eredivisie-wedstrijd op het programma. Die dag komt Feyenoord weer in actie tegen Sparta Rotterdam.