Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Kökcü bezorgt Slot vanaf de stip eerste Kuip-zege

Feyenoord heeft in de voorbereiding op seizoen 2021-2022 de eerste oefenwedstrijd in De Kuip winnend afgesloten. Werder Bremen werd bij het eerste échte thuisduel voor hoofdcoach Arne Slot met 2-1 verslagen door goals van Jens Toornstra en Orkun Kökcü.

Slot boekte al oefenoverwinningen op Varkenoord en tijdens het trainingskamp in Oostenrijk, maar in De Kuip kwam Feyenoord tijdens deze voorbereiding nog niet in actie. Zaterdagmiddag was het zover, nadat hij eerder op de dag al een team het op het complex van Feyenoord Academy op had zien nemen tegen Werder Bremen.

Die ploeg speelde dankzij twee goals van Naoufal Bannis en een late treffer van invaller Noah Naujoks met 3-3 gelijk, maar later op de dag werden de Duitse bezoekers wel verslagen. Jens Toornstra hielp Feyenoord in het zadel door al in de zevende minuut een afgemeten voorzet van Marcos Senesi al glijdend in de verre hoek te leggen.

Hoge druk
De hoge druk leverde Feyenoord voor rust nog de nodige kansen op, zoals een bal op de lat en een schot voorlangs van Bryan Linssen en een knappe kopbal van Leroy Fer uit een hoekschop. Toch werd de voorsprong niet verder uitgebreid, maar kwam Werder Bremen langszij. Justin Bijlow was kansloos bij de pegel van Josh Sargent in de 27ste minuut. Hij knalde de bal snoeihard in de linkerbovenhoek.

De kersverse aanwinst Alireza Jahanbakhsh zag dat zijn nieuwe ploeg na rust opnieuw de voorsprong pakte. Orkun Kökcü, die eerder op de dag bekendmaakte dat hij dit seizoen met rugnummer 10 speelt, ging achter de bal staan toen die na een overtreding op Tyrell Malacia op de stip werd gelegd door de arbiter. De middenvelder bleef koelbloedig en schoot strak raak in de linkerhoek: 2-1.

Uitvallers
De benutte strafschop van Kökcü leverde Feyenoord een volgende oefenzege op, maar na afloop waren er ook zorgen voor Slot. In aanloop naar de eerste Europa Conference League-ontmoeting met FC Drita (donderdag, uit) zag hij helaas nog wat spelers vermoeid of geblesseerd uitvallen, onder wie Luis Sinisterra. ‘Ik hoop dat zij donderdag fit zijn,’ was de eerste update van de trainer direct na afloop.

Feyenoord treft FC Drita donderdagavond om 21:00 uur. Een week later komt de ploeg uit Kosovo op bezoek in De Kuip. Klik hier voor kaartverkoopinformatie.