fey-kras-12

Koeman: ‘Vooral van onszelf verloren’

Dat de teleurstelling over de uitschakeling in de play-off ronde van de Europa League groot was bij Ronald Koeman, had vooral te maken met de manier waarop dat was gebeurd. De trainer oordeelde na afloop dat Feyenoord vooral van zichzelf had verloren in de thuiswedstrijd tegen Kuban Krasnodar. ‘Door eigen toedoen werden we onzeker’, zei hij na afloop.

De avond was nog zo mooi begonnen voor Feyenoord. Ondanks dat er een strafschop werd gemist, kwam de ploeg vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Graziano Pellè. ‘Wat we vooraf wilden, kwam uit’, zei Koeman. ‘We speelden agressief en zetten vroeg druk. Het scenario was met de voorsprong perfect.’

Dat het scenario uiteindelijk toch anders uitpakte dan gehoopt, had Feyenoord volgens Koeman vooral aan zichzelf te wijten. ‘Door eigen toedoen werden we onzeker. Een terugspeelbal op de keeper leidde tot een hoekschop tegen, in de opbouw leden we onnodig balverlies. Toch speelden we in de eerste helft prima. Alleen doe je jezelf tekort als je met 1-1 de rust ingaat, terwijl je vier of vijf grote kansen hebt gekregen.’

Feyenoord ging desondanks met een goed gevoel de tweede helft in, maar kreeg vroeg na rust een tweede tegendoelpunt te verwerken. ‘Daarna was het geloof weg’, zag Koeman. ‘Heel teleurstellend, want deze nederlaag was onnodig. We hebben vooral van onszelf verloren.’