koeman-go%20ahead

Koeman vertrouwt op mooi slot van het seizoen

De 5-0 overwinning op Go Ahead Eagles was voor Feyenoord al de derde zege op rij. Bovendien behield de ploeg ook voor de derde achtereenvolgde keer ‘de nul’, terwijl bovendien met succes aan het doelsaldo werd gewerkt. Al die cijfers stemmen trainer Ronald Koeman logischerwijs tot tevredenheid. ‘We hebben nog vijf duels te gaan. We vertrouwen erop dat het seizoen in die wedstrijden op een mooie manier kunnen uitsluiten’, vertelde hij zondagmiddag in De Kuip.

Go Ahead Eagles-trainer Foeke Booy noemde Feyenoord na afloop ‘dodelijk effectief’, waarmee hij doelde op het feit dat de thuisploeg vrijwel elke fout van de bezoekers afstrafte. Volgens Koeman had Feyenoord desondanks nog vaker kunnen scoren. ‘Met name in de eerste helft’, zei de trainer. ‘We begonnen goed en agressief aan de wedstrijd, maar waren slordig in de laatste fase van onze aanvallen. Na de 1-0 ging het tempo bij ons omlaag en kwamen we een aantal keer goed weg bij kansen van Go Ahead Eagles. Afgaande op het resultaat lijkt dit een makkelijke overwinning, maar tot aan de 3-0 was dit geen makkelijke wedstrijd voor ons.’

Koeman deelde tijdens de persconferentie na afloop de complimenten uit aan zijn ploeg voor de overwinning en was met name te spreken over het optreden van Lex Immers. De middenvelder was met een doelpunt en een assist van grote waarde. Koeman:  ‘Lex heeft ook vandaag weer heel veel arbeid in de wedstrijd gestoken. Hij is daarnaast elk seizoen goed voor tien tot vijftien goals. Voor Feyenoord is hij een fantastische speler.’

Terence Kongolo viel zondag in de tweede helft geblesseerd uit. De verdediger had klachten aan zijn heup. De ernst van zijn blessure is nog niet duidelijk.