koeman-her

Koeman: ‘Meer met ons hart dan met ons hoofd gevoetbald’

Trainer Ronald Koeman was zondagmiddag na de 1-2 nederlaag tegen Heracles Almelo tijdens de persconferentie zeer kort en bondig in zijn terugblik op de wedstrijd. Hij sloot zich aan bij de woorden van Heracles-trainer Jan de Jonge die Feyenoord met veel inzet had zien spelen, maar in balbezit veel verkeerde keuzes zag maken. ‘We hebben meer met ons hart dan met ons hoofd gespeeld’, concludeerde Koeman. ‘Met name de tweede helft van ons was zeer teleurstellend.’

Feyenoord begon in De Kuip nog voortvarend aan de wedstrijd en kreeg in de eerste twintig minuten verschillende opgelegde kansen, die niet werden benut. ‘Daarna werd ons spel steeds slordiger en onrustiger’, vertelde Koeman. ‘In de tweede helft gaven we bovendien steeds meer ruimtes weg en kon Heracles er een paar keer goed uitkomen. Het zegt veel dat wij zelf geen grote kansen meer hebben gecreëerd, terwijl we normaal gesproken tegen elke tegenstander kansen krijgen. We hebben vandaag niet met ons verstand gespeeld.’

De nederlaag tegen Heracles werd extra zuur doordat Graziano Pellè in de slotfase van het veld werd gestuurd. ‘Een domme rode kaart’, oordeelde Koeman. ‘We hebben intern de regel dat een speler die een onnodige rode kaart krijgt ook door de club wordt gestraft, dus dat zal ook gebeuren.’