fey-ado-koeman2

Koeman: ‘Hadden wedstrijd zakelijk moeten uitspelen’

Hoewel Feyenoord zeer goede zaken deed in de eredivisie door ADO Den Haag met 4-2 te verslaan, stond trainer Ronald Koeman na afloop vooral stil bij de twee tegendoelpunten die zijn ploeg in de slotfase moest incasseren. Waar Feyenoord 75 minuten lang de bovenliggende partij was geweest, raakte het in de laatste minuten de kluts kwijt en gaf het twee goals weg. ‘Dat stoort mij’, zei Koeman daarover. ‘We zijn nog niet in staat om een wedstrijd zakelijk uit te spelen. Dat was ook de reden dat we puntenverlies leden tegen N.E.C.’

De tegendoelpunten zorgden er zodoende voor dat Koeman gemengde gevoelens overhield aan de overwinning op ADO Den Haag. ‘Natuurlijk speelden we tot die tegendoelpunten al een gewonnen wedstrijd, maar vandaag had het ook 6-1 kunnen zijn. ADO Den Haag kreeg drie kansen en maakte er twee, terwijl ze ook nog een strafschop misten. Wij hadden veel meer kansen, maar maakten er vier. Er zat veel meer in vandaag voor ons, daarvoor sluit ik mijn ogen niet.’

De slotfase was een smetje op een verder prima optreden van Feyenoord. ‘We hadden vooral veel dreiging vanaf de zijkanten’, zei Koeman. ‘Ons spel was goed, alleen is het zaak dat we dat negentig minuten gaan vasthouden.’

Koeman maakte na afloop van de wedstrijd bekend dat Graziano Pellè de nieuwe aanvoerder is van Feyenoord. De spits neemt de aanvoerdersband over van Stefan de Vrij. ‘Dat leek mij het beste voor dit elftal, ook al was het geen makkelijke beslissing’, zei de trainer.