psv-fey-koeman

Koeman: ‘Grote stap gezet richting tweede plaats’

Feyenoord kreeg zondagmiddag de beloning voor een prima optreden in Eindhoven, in de vorm van drie belangrijke punten. Aan de 0-2 overwinning op PSV viel weinig af te dingen, stelde trainer Ronald Koeman na afloop. ‘Deze overwinning is verdiend, we hebben aangetoond dat we beter zijn dan PSV.’

Feyenoord was in Eindhoven alleen in de beginfase van de wedstrijd de onderliggende partij. Koeman: ‘We waren slordig aan de bal en hadden moeite met de vrije rol van Memphis Depay. Pas toen we rustiger werden in balbezit kwamen we echt in de wedstrijd. Dat resulteerde ook in de 0-1. We hadden voor rust eigenlijk ook een tweede goal moeten maken.’

Na rust kwam Feyenoord geen moment meer in problemen en kreeg de ploeg grote kansen om de score verder uit te breiden. ‘Zeker op basis van de tweede helft is dit een verdiende overwinning’, zei de trainer. ‘We hadden nog meer goals kunnen maken. Deze zege is een compliment aan de ploeg waard, ze hebben ervoor gevochten.’

Feyenoord behoudt, met nog twee wedstrijden te spelen, een voorsprong van vier punten op FC Twente. Bij winst in de aanstaande thuiswedstrijd tegen sc Cambuur is de ploeg verzekerd van de tweede plaats. ‘Vandaag hebben we wat dat betreft een gigantische stap gezet’, besloot Koeman.