Feyenoord 1

Klassieker pijnlijke exercitie voor Feyenoord

De eerste Klassieker van het seizoen 2019-2020 is voor Feyenoord niet geworden waar het team op gehoopt had. Ajax was in eigen huis met liefst 4-0 te sterk voor het team van Jaap Stam. Alle doelpunten werden voor rust gemaakt.

De rookpluimen waren nog niet opgetrokken in de Johan Cruijff Arena, maar Feyenoord keek toch al tegen een 2-0 achterstand aan. Hakim Ziyech schoot binnen twee minuten een bal via de armen van Kenneth Vermeer binnen, vijf minuten later was het Nico Tagliafico die het doel vond via het lichaam van onze doelman.

En zo konden alle plannen die Jaap Stam, die voor een aanvallende formatie koos met Steven Berghuis als aanvallende middenvelder, al snel in de prullenbak. Het leed werd nog groter toen kort voor rust ook David Neres (stiftje over Vermeer heen) en Donny van de Beek (kopbal) nog scoorden: 4-0.

Na rust kwam Feyenoord wel vaker voor het doel van Ajax, maar grote kansen leverde dat niet op. Het ontbrak vaak aan scherpte in de passing rondom het strafschopgebied van de Amsterdammers. De thuisploeg werd gevaarlijker, maar kwam niet meer tot scoren. Daardoor bleek de ruststand tevens de eindstand.

Volgende week vervolgt Feyenoord de competitie met een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Er wordt zondag om 14:30 uur afgetrapt in De Koel.