Fanshop
Fanshop
IMG_0970

Kazim-Richards terug op trainingsveld

Colin Kazim-Richards is maandag teruggekeerd op het trainingsveld van Feyenoord. De aanvaller is op de terugweg van een hamstringblessure, die hij opliep in de thuiswedstrijd tegen AS Roma in de Europa League. Kazim-Richards trainde op Varkenoord samen met Luke Wilkshire, die eveneens herstellende is van een hamstringblessure. De twee werkten samen met hersteltrainer Marcel Cas verschillende passoefeningen af.

De spelers die zondag in de basis begonnen in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht (1-2) bleven maandag binnen. Zodoende had trainer Fred Rutten op een zonnig Varkenoord een kleine groep tot zijn beschikking. Jean-Paul Boëtius, die vorige week maandag geblesseerd uitviel bij Jong Feyenoord/Excelsior en zondag ontbrak tegen FC Dordrecht, trainde volledig mee. Rutten liet afgelopen vrijdag al weten dat hij verwacht dat de aanvaller op tijd fit is voor de thuiswedstrijd tegen PSV van komend weekend.

Ook Sven van Beek, die het duel met FC Dordrecht miste in verband met een schorsing, trainde volledig mee. De verdediger werkte evenals Boëtius en Joris Mathijsen tussen de groepsoefeningen door enkele pittige conditionele oefeningen af. Zondag is hij weer inzetbaar voor Feyenoord in de topper in De Kuip tegen PSV.

Voor Van Beek, Boëtius en de rest van de groep stond de training voor het grootste deel in het teken van een opbouwvorm. Hierbij werd de bal in hoog tempo van voet naar voet gespeeld, voordat uiteindelijk werd afgerond op doel. Anass Achahbar, die als invaller de wedstrijd in Dordrecht besliste met een doelpunt in blessuretijd, was bij deze oefenvorm als spits geregeld het eindstation van de aanval.

Voor de Feyenoord-selectie staat er dinsdag geen training op het programma. Wel speelt Jong Feyenoord/Excelsior die dag om 18.30 uur op Woudestein thuis tegen Jong Sparta Rotterdam. De eerstvolgende groepstraining van Feyenoord is aanstaande woensdag om 10.30 uur op Varkenoord.