Fanshop
Fanshop
filmfestival-3

Kampioenen van ’99 herbeleven successeizoen op sportfilmfestival

Onder meer Paul Bosvelt, Jon Dahl Tomasson, Ulrich van Gobbel, Kees van Wonderen en Leo Beenhakker hebben donderdagavond bij de opening van het sportfilmfestival in Rotterdam de première meegemaakt van de bioscoopversie van de documentaire ‘Feyenoord 1999: de Coolsingel liep vol’.

De première was op die manier direct ook een reünie van de spelers en stafleden die behoorden tot de selectie van Feyenoord in het seizoen 1998-1999. Die ploeg werd met een straatlengte voorsprong landskampioen.

De genodigden genoten voorafgaand aan de film van een gezamenlijk diner, waar vele herinneringen werden opgehaald. Vervolgens werden ze met de spelersbus van Feyenoord naar de Cinerama bioscoop gereden.

Onder meer Bosvelt en Tomasson waren na afloop van de film samen met oud-trainer Leo Beenhakker en voormalig voorzitter Jorien van den Herik te gast bij de talkshow van het festival die werd gepresenteerd door Wilfried de Jong. Daar spraken de oud-spelers de verwachting uit de selectie van dit seizoen in hun voetsporen zal treden. ‘Ik denk dat Feyenoord tot het eind bovenaan staat,’ zei Tomasson. ‘In uitwedstrijden heeft de ploeg het soms lastig, maar toch weten ze vaak een goed resultaat te halen.’

Bosvelt sloot zich aan bij de woorden van Tomasson. ‘Na de nederlaag tegen Ajax staat alles weer op scherp, dat hebben we kunnen zien tegen Go Ahead Eagles. Ik vind zelf vooral Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena belangrijke pionnen in dit elftal. In een uitwedstrijd zoals tegen Heerenveen is het belangrijk dat zulke jongens opstaan.’

Op de openingsavond van het filmfestival was ook de documentaire over Shinji Ono te bekijken die eerder dit seizoen was te zien op FOX Sports. De vernieuwde versie van ‘De Coolsingel liep vol’ is ook op vrijdag (vandaag) en zaterdag nog te zien op het sportfilmfestival.