Fanshop
Fanshop
coolsingel%202017-01

Kampioen Feyenoord gehuldigd door 150.000 supporters

Toen Dirk Kuyt en Giovanni van Bronckhorst maandagmiddag even na 12 uur met de kampioensschaal in hun handen het balkon van het stadhuis op stapten, zagen ze alleen maar blije Feyenoord-supporters, zo ver als het oog reikt. Naar schatting waren er 150.000 mensen aanwezig bij de huldiging van de landskampioen op de Coolsingel.

Al vroeg in de ochtend hadden de eerste supporters zich gemeld op de Coolsingel om niets te hoeven missen van de huldiging van Feyenoord, dat voor het eerst sinds 1999 landskampioen werd. Voordat ze daadwerkelijk de schaal te zien kregen, werden ze opgewarmd door optredens van Paul de Munnik, de Hermes House Band en tot slot Lee Towers.

Het luidkeels meegezongen Mijn Feyenoord was de opmaat voor het moment waar alle Feyenoord-supporters jarenlang naar hebben uitgekeken: het tonen van de kampioensschaal op het balkon.

Presentator Peter Houtman riep daarvoor allereerst trainer Giovanni van Bronckhorst en aanvoerder Dirk Kuyt naar voren. Hun entree werd begeleid door een enorm gejuich uit tienduizenden kelen, waarna ook de rest van de spelers en trainers het balkon betrad.

‘Hier hebben we achttien jaar op moeten wachten,’ zei Kuyt toen hij even later de microfoon kreeg. ‘Jullie, de supporters, hebben nooit opgegeven en zijn altijd achter de club blijven staan. Nu is het zover: wij zijn kampioen!’

Trainer Giovanni van Bronckhorst zei trots te zijn op iedereen. ‘Laten wij hier als Rotterdammers dit feest met z’n allen beleven.’

De feestvreugde werd daarna nog verder verhoogd toen Lee Towers samen met Kuyt en Van Bronckhorst ‘You’ll Never Walk Alone’ zong. Het lied was juist deze keer ook onmiskenbaar een ode aan de supporters, die ook in slechte tijden altijd achter de club bleven staan en maandagmiddag op de Coolsingel eindelijk hun kampioensfeest mochten vieren.