Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
A88A6722

Kameraadjes leven zich uit tijdens FIFA Toernooi in De Kuip

Prachtige doelpunten, weergaloze reddingen en stevige tackles. Er was woensdagmiddag genoeg spektakel te bewonderen in De Kuip. Niet op het veld, maar op een van de vele schermen in het Maasgebouw. Daar hadden namelijk meer dan 150 jonge Feyenoord-supporters zich verzameld om mee te doen aan het Kameraadjes FIFA Toernooi. De game-middag was speciaal georganiseerd voor Pupillen, de leden van de Feyenoord Juniorclub in de leeftijdscategorie 8-11 jaar.

Nog voordat ze een van de spelcomputers hadden aangeraakt, was het voor de jonge Feyenoord-supporters al een onvergetelijke middag. Niemand minder dan Karim El Ahmadi en Terence Kongolo kwamen de Kameraadjes bij het begin van het toernooi namelijk succes wensen en namen alle tijd om op de foto te gaan, handtekeningen uit te delen en selfies te maken.

Daarna verlegden de Kameraadjes snel hun aandacht naar de virtuele FIFA17-versie van de spelers. Op zestien schermen tegelijk was in de eerste rondes van het toernooi het thuis- en uitshirt van Feyenoord te zien. Om het toernooi zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, moest ieder tweetal namelijk hun wedstrijden met Feyenoord spelen.  

Zo kon het gebeuren dat twee El Ahmadi’s met elkaar een duel uitvochten op het middenveld, Rick Karsdorp een sprintduel aanging met Eljero Elia of Brad Jones moest proberen een penalty te stoppen van Dirk Kuyt. Werd er gescoord, dan was de ‘dab’ voor de Kameraadjes meestal dé manier van juichen, zo zag ook algemeen directeur Eric Gudde die even een kijkje kwam nemen.

Na tientallen wedstrijden, vele doelpunten en een enkele rode kaart bleven er uiteindelijk twee teams van twee spelers over, die op het grote scherm de finale mochten spelen. Uiteindelijk kroonden Edwin (10) en Liam (10) zich tot de beste FIFA-spelers van de middag door in de eindstrijd met 3-2 te winnen. De winnaars verdienden met hun goede spel allebei twee kaarten voor de wedstrijd Feyenoord - PEC Zwolle op zondag 20 november, waarin zij de Feyenoord-spelers opnieuw in actie kunnen zien, maar dan in het echt.