Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
kampioen_CL_websitevisual

Kaartverkoop Champions League woensdag van start

Seizoenkaarthouders kunnen zich vanaf aanstaande woensdag 2 augustus 18:00 uur verzekeren van een plaatsbewijs voor de drie thuiswedstrijden in de groepsfase van de Champions League. Het gaat om een zogeheten ‘blinde verkoop’, waarbij seizoenkaarthouders een passe-partout kunnen aanschaffen zonder dat de tegenstanders en speeldata nog bekend zijn. In dit bericht lees je meer informatie over de kaartverkoop. Daarnaast worden alle seizoenkaarthouders uiterlijk woensdagochtend 2 augustus per e-mail persoonlijk geïnformeerd.

Voorrangsperiode
Een groot deel van de seizoenkaarthouders kan in alle rust een passe-partout voor zijn of haar eigen plaats kopen. Tussen woensdag 2 augustus 18:00 uur en maandag 14 augustus 23:59 uur is de eigen plaats exclusief gereserveerd voor de seizoenkaarthouder en zit er geen tijdsdruk op het terugkopen van de eigen plaats. Na deze voorrangsperiode is het niet meer mogelijk om de eigen plaats terug te kopen. Seizoenkaarthouders worden uiterlijk woensdagochtend 2 augustus per e-mail geïnformeerd over het exacte verkoopproces. Alle seizoenkaarthouders die tijdens de blinde verkoop een passe-partout kopen, ontvangen deze in de vorm van een hardcard, die begin september zal worden opgestuurd.

Maatregelen
Feyenoord hangt nog altijd een voorwaardelijke straf van een wedstrijd zonder publiek boven het hoofd. Daarnaast wordt Feyenoord vanwege voorvallen uit het verleden door de UEFA gezien als recidivist en neemt bij nieuwe voorvallen de kans op een zware sanctie toe. Daarom is de club genoodzaakt om rondom de Champions League-wedstrijden maatregelen te nemen, net als tijdens de Europa League-duels vorig seizoen. Voor de parterrevakken W, X en Y zullen opnieuw netten worden gehangen. Wel mogen dit seizoen supporters plaatsnemen op de vakken W, X en Y. Seizoenkaarthouders op deze vakken kunnen dus hun eigen plek terugkopen voor de groepsfase van de Champions League. Voor vak Z worden geen netten gehangen, maar dit vak zal leeg blijven.

Verplaatsing
Omdat vak Z leeg blijft, kunnen seizoenkaarthouders van dit vak niet hun eigen plaats terugkopen. Naast de seizoenkaarthouders op vak Z is er nog een aantal seizoenkaarthouders op de vakken BB, EE, JJ, M, N, NN en K dat om uiteenlopende redenen niet de eigen plaats kan terugkopen. Ook voor de seizoenkaarthouders op de gezinsvakken is het niet mogelijk om hun eigen plaats terug te kopen. Alle seizoenkaarthouders die niet hun eigen plaats kunnen terugkopen, worden uiterlijk woensdagochtend 2 augustus per e-mail hierover geïnformeerd. Zij kunnen er voor kiezen om tijdens fase 1 van de blinde verkoop (woensdag 2 augustus t/m maandag 14 augustus) een passe-partout te kopen voor een niet-bezette plaats in het stadion. Een andere mogelijkheid is om te wachten tot de niet-teruggekochte seizoenkaartplaatsen beschikbaar komen. Van woensdag 16 augustus tot en met maandag 21 augustus kunnen zij dan met voorrang een passe-partout aanschaffen voor een niet-teruggekochte seizoenkaartplaats.

Een uitgebreid overzicht van de verschillende kaartverkoopfases en de niet-beschikbare plaatsen vind je op www.feyenoord.nl/kaartverkoopucl.

Prijzen
Passe-partouts zijn tijdens de blinde verkoop verkrijgbaar vanaf 96 euro tot 207 euro per persoon, afhankelijk van het vak. Voor dat bedrag ben je dus verzekerd van toegang tot de drie thuiswedstrijden in de groepsfase van de Champions League. Op www.feyenoord.nl/kaartverkoopinformatie vind je gedetailleerde informatie over de prijzen en beschikbaarheid per vak (voor ‘verplaatsers’). In eerste instantie worden alleen passe-partouts verkocht. In de dagen na de loting (donderdag 24 augustus) zal meer informatie bekend worden gemaakt over het vervolg van de kaartverkoop en de daarmee samenhangende prijzen. Na de loting wordt eveneens meer bekend over een eventuele kaartverkoop voor leden van Het Legioen en Junioren van Feyenoord Juniorclub Kameraadjes.

Speeldagen Champions League
De wedstrijden in de groepsfase van de Champions League worden gespeeld op dinsdag en woensdag en beginnen standaard om 20:45 uur. De aangewezen speeldata voor de zes speelronden zijn 12/13 september, 26/27 september, 17/18 oktober, 31 oktober/1 november, 21/22 november en 5/6 december. De loting vindt plaats op donderdag 24 augustus. Snel daarna zal ook het speelschema bekend worden gemaakt.