Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Justin Bijlow zet handtekening onder nieuw contract

Feyenoord en Justin Bijlow hebben overeenstemming bereikt over een contractverlenging van twee jaar. Daardoor is de twintigjarige door Feyenoord zelf opgeleide doelman tot de zomer van 2023 aan de club verbonden. Bijlows vorige contract liep tot de zomer van 2021.

Bijlow, sinds dit seizoen eerste doelman, speelt al sinds de F-pupillen bij Feyenoord. In februari 2015 tekende hij op 17-jarige leeftijd zijn eerste profcontract bij de club. Een jaar later sloot hij aan bij de wedstrijdselectie van Feyenoord, waarna hij aan het begin van het seizoen 2016-2017 al vast deel uitmaakte van het eerste elftal.

 

Zijn officiële debuut maakte Bijlow op 13 augustus 2017 in de thuiswedstrijd tegen FC Twente (2-1 zege). In de laatste twee competitiewedstrijden – tegen Sparta en sc Heerenveen – stond hij ook onder de lat voor de club waar hij van jongs af aan al groot fan van is. Vanaf dit seizoen is Justin Bijlow de eerste keus van hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst, waarna hij onlangs door bondscoach Ronald Koeman werd opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal.

DA9I1368.JPG
DA9I1332.JPG
DA9I1350.JPG

Bijlow: ‘Hier spreekt nog meer vertrouwen uit’

‘Toen ik aan het begin van dit seizoen te horen kreeg dat ik de eerste doelman werd, kwam er voor mij al een droom uit,’ blikte Bijlow donderdagmiddag terug. ‘Uit deze verlenging spreekt nog meer vertrouwen. Ik geniet van het hier en nu, maar ga er ook alles aan doen om samen met Feyenoord door te groeien naar een hoger niveau en meer successen.’

 

Van Geel: ‘Groot vertrouwen in Justin’

Technisch directeur Martin van Geel: ‘Mooi dat we opnieuw een talentvolle, zelfopgeleide keeper langer aan ons hebben weten te binden. Iedereen bij Feyenoord heeft groot vertrouwen in Justin. Nu al is hij een heel goede doelman. Met de eigenschappen die hij heeft, geloven wij dat hij de komende jaren uit kan groeien tot een keeper van een zeer hoog niveau. Ik ben dan ook blij dat Feyenoord en Justin vandaag, met dit nieuwe door hem zelf afgedwongen contract, het wederzijdse vertrouwen in elkaar kunnen laten zien.’