Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Esporters

Julian van den Berg versterkt Feyenoord eSports-team

Het Feyenoord eSports-team heeft er een nieuwe speler bij: Julian van den Berg vertegenwoordigt de club komend seizoen in de edivisie. Tegenover de komst van Julian staat het vertrek van de eAcademy-talenten Lars de Jong en Ata Kansu. In dit bericht lees je er alles over.

Julian neemt stokje over van Jimmy
De twintigjarige Julian van den Berg uit Wassenaar is nieuw in het Feyenoord eSports-team. Hij speelt sinds 2017 competitief FIFA en is gestart bij Team Gullit. Zo speelde hij FIFA 18 voor De Graafschap en maakte tijdens FIFA 19 de overstap naar Bundled. Laatstgenoemde partij verhuurde Julian, die zich de afgelopen drie jaar drie keer wist te kwalificeren voor een internationale FUT Champions Cup, vorig jaar in de edivisie aan FC Emmen.

Julian speelt volgend seizoen namens Feyenoord in de edivisie en neemt zodoende het stokje van Jimmy Donkers op de PlayStation 4 over. Julian over zijn overstap naar Feyenoord: ‘De afgelopen jaren heb ik keihard gewerkt en ik ben super trots dat ik nu het Feyenoord-shirt mag dragen. Binnen FIFA 21 ga ik er met behulp van Bundled en Feyenoord alles aan doen om internationaal veel toernooien te halen en ook in de edivisie zoveel mogelijk te winnen.’

Vertrek Lars en Ata
Lars de Jong verlaat op zijn beurt na twee jaar de Feyenoord eAcademy. In deze periode heeft hij zich op verschillende vlakken ingezet voor de club, waardoor hij zich ontwikkelde als persoon én FIFA-talent. ‘De afgelopen twee jaar waren voor mij erg leerzaam. Ik wil iedereen bij Feyenoord bedanken en wens jullie het beste in de toekomst,’ aldus Lars. Ook eSporter Ata gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging. ‘Het afgelopen seizoen heb ik genoten van mijn tijd bij Feyenoord. Ik had ik er qua FIFA meer uit willen halen en ik ga de komende periode kijken wat er op mijn pad komt. Het ga jullie allemaal goed!’

Rol van Jimmy en Ryan
De twee spelers die Feyenoord vorig seizoen in de edivisie vertegenwoordigden, blijven aan de club verbonden. Jimmy Donkers gaat het eerste halfjaar stage lopen om zich op zijn opleiding focussen, maar zal tijdens de Weekend League en de internationale toernooien voor Feyenoord blijven uitkomen. Ryan Tilborg gaat zich naast FIFA – de kans is groot dat hij de edivisie gaat spelen – ook richten op de maatschappelijke verantwoordelijkheid van het eSports-team bij Feyenoord. Tevens zet hij zijn universitaire studie als psycholoog voort.

Talentenjacht
De komende maanden gaat Feyenoord nog op zoek naar minimaal één talent voor de eAcademy. Hierover volgt later meer informatie. Volg het eSports-account van Feyenoord op Instagram om niets te missen over de ontwikkelingen op dit gebied.