Fanshop
Fanshop
Feyenoord-AZ-70.JPG

Jørgensen in voetsporen van Kuyt

Met zijn drie doelpunten tegen AZ verstevigde Nicolai Jørgensen zondagmiddag zijn eerste plek op de topscorerslijst van de Eredivisie. Voor de Deense spits was het de eerste keer in zijn carrière dat hij drie keer scoorde in een officiële wedstrijd.

Jørgensen heeft nu achttien competitiedoelpunten op zijn naam, wat een persoonlijk doelpuntenrecord in één seizoen voor hem betekent. Afgelopen seizoen trof de spits vijftien keer doel voor FC Kopenhagen.

Dankzij zijn twee assists tegen AZ staat Jørgensen ook als aangever in de dubbele cijfers: al tien keer bereidde de aanvaller een doelpunt van een ploeggenoot voor. Hij treedt hiermee in de voetsporen van Dirk Kuyt, die in het seizoen 2004-2005 de laatste Feyenoorder was die zowel qua doelpunten als assists in de dubbele cijfers eindigde.

Jens Toornstra maakte tegen AZ zijn tiende doelpunt van dit seizoen. Met zijn goal werd het totale doelpuntenaantal van Feyenoord in het voorgaande seizoen overtroffen. De ploeg sloot het afgelopen voetbaljaar af met 62 doelpunten, terwijl de teller dit seizoen na de thuiswedstrijd tegen AZ al op 66 goals staat.