Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Visual_Denemarken_website

Jørgensen grijpt WK-ticket met Denemarken

Nicolai Jørgensen heeft zich dinsdagavond met Denemarken geplaatst voor het Wereldkampioenschap 2018 in Rusland. De Denen versloegen Ierland in Dublin met 1-5, wat ruim voldoende was na de 0-0 in de heenwedstrijd.

Denemarken kwam snel op achterstand, maar draaide de wedstrijd nog voor rust om. Jørgensen was als aangever belangrijk bij de fraaie 1-2 van Christian Eriksen, die in de tweede helft ook nog twee overige treffers voor zijn rekening nam. Na 84 minuten werd Jørgensen gewisseld en zag hij vanaf de bank naast onder meer assistent-bondscoach Jon Dahl Tomasson hoe Nicklas Bendtner er nog 1-5 van maakte. Daarna konden de Denen hun vreugde over de eerste deelname aan een eindtoernooi sinds het EK 2012 delen met de supporters.

Jørgensen is de derde Feyenoorder die zich heeft geplaatst voor het WK. Afgelopen zaterdag stelden Karim El Ahmadi en Sofyan Amrabat met Marokko een ticket veilig voor Rusland. Renato Tapia kan zich in de nacht van woensdag op donderdag in dat rijtje voegen, als hij met Peru wint van Nieuw-Zeeland.