Fanshop Tickets
persconf%20clasie-2

Jordy Clasie tekent bij tot 2018

Jordy Clasie blijft langer aan Feyenoord verbonden. De aanvoerder heeft overeenstemming bereikt met de club over een verlenging van zijn contract tot medio 2018. Zijn huidige verbintenis liep tot de zomer van 2016. Clasie stond de afgelopen periode veelvuldig in de belangstelling van andere clubs, maar kiest met deze overeenkomst voor een langer verblijf bij Feyenoord. Het nieuws van zijn verlenging werd vrijdagmiddag voorafgaand aan de persconferentie van Fred Rutten in De Kuip door technisch directeur Martin van Geel bekend gemaakt. De feestelijke ondertekening van het contract, waarbij ook de familie van de middenvelder aanwezig zal zijn, zal op een later moment plaatsvinden.

‘Ik heb het gevoel dat ik me bij Feyenoord nog meer kan verbeteren’, zegt Clasie. ‘De club spreekt met deze verbintenis veel vertrouwen in mij uit, terwijl ik veel vertrouwen heb in de toekomst van de club. Dat vertrouwen baseer ik zowel op de gesprekken met de club als op wat ik dagelijks op het veld zie. Ik heb het gevoel dat team echt kan gaan groeien en daar wil ik graag deel van uitmaken.’

Van Geel is zeer verheugd met het aanblijven van de tienvoudig international. ‘Dit is fantastisch nieuws voor de hele club. Jordy is een kind van Feyenoord. Wij zijn ontzettend blij dat hij ook de komende jaren in De Kuip speelt, dat is voor Feyenoord een heel belangrijk signaal richting de toekomst.’

Clasie is bezig aan zijn vierde seizoen in de hoofdmacht van Feyenoord. De middenvelder kwam in 2000 als F-pupil in de opleiding van de club en doorliep die volledig tot en met A1. Nadat hij in het seizoen 2010-2011 werd verhuurd aan Excelsior, ontwikkelde hij zich vanaf het seizoen 2011-2012 tot vaste waarde op het middenveld van Feyenoord.

In september 2012 maakte Clasie zijn debuut voor het Nederlands elftal. De geboren Haarlemmer speelde tot dusver tien interlands, waaronder twee tijdens het afgelopen WK in Brazilië, waar Oranje reikte tot de derde plaats. Clasie behoort ook tot de definitieve van het Nederlands elftal voor de aanstaande oefeninterland tegen Italië en de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië.