Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets
FullSizeRender

Jongeren en werkgevers maken match in De Kuip

Het was vrijdag Match Day in De Kuip. Niet omdat Feyenoord 1 speelde, maar omdat vijftig werkzoekende jongeren in het stadion potentiële nieuwe werkgevers troffen. Dat deden zij tijdens de tweede editie van tweedaagse evenement Feyenoord Match Days, dat wordt georganiseerd door Feyenoord en het WerkgeversServicepunt Rijnmond (WSPR).

De eerste dag van de Feyenoord Match Days vond afgelopen dinsdag plaats. Door middel van diverse workshops leerden de aanwezige jongeren hoe ze zich aan de hand van hun kwaliteiten en motivatie kunnen presenteren aan de werkgevers. Vrijdagmiddag konden ze dit in praktijk brengen, toen twintig bedrijven uit de horeca en de logistieke sector zich in De Kuip meldden, op zoek naar nieuw personeel.

In de Van Zandvliet zaal van De Kuip maakten jongeren en werkgevers op bijzondere wijze kennis met elkaar. Zo werden ze door middel van een nagebootste persconferentie aan elkaar gepresenteerd, waarna ze met elkaar diverse voetbaloefeningen deden om het ijs nog verder te breken. Deze oefeningen werden begeleid door medewerkers van het WSPR (een samenwerking tussen de Gemeente Rotterdam en het UWV) en pit010.

‘We houden het bewust laagdrempelig, om zo de aanwezige spanning weg te halen,’ zegt Mark Smit, die namens Feyenoord verantwoordelijk is voor de organisatie van Match Days. ‘Met de bal aan de voet is iedereen gelijk, valt de hiërarchie opeens weg. Dat maakt het daadwerkelijk matchen tijdens de derde helft stukken relaxter, waardoor de jongeren dus meer kans hebben op succes.’

En dat succes werd ook daadwerkelijk geboekt, want net als bij de eerste editie (eind mei) gingen vrijwel alle jongeren met een vervolgafspraak bij één of meerdere bedrijven naar huis. Sommige jongeren mochten zelfs direct een contract tekenen.

‘Dat is voor ons een fundamenteel hogere score dan bij reguliere banenmarkten,’ zegt Dhalia Bhoelai namens het WSPR. ‘Opvallend was dat ik dinsdag een kandidaat heb gesproken die helaas vaak is afgewezen omdat zijn cv nu eenmaal niet voldeed aan het gestelde profiel in de vacature. Hij sprak de hoop uit dat tijdens de Match Days werkgevers hém zullen zien in plaats van zijn cv. Dat gebeurde ook en dat is precies waar wij het voor doen. Met de Match Days versnelt Feyenoord het proces naar een baan enorm.’

 

Bekijk hier alle foto's