Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord Academy

Jong Feyenoord slaat in slotfase toe in Tilburg

Jong Feyenoord heeft maandagmiddag een goede overwinning geboekt. Het team van Feyenoord Academy versloeg het tweede elftal van Willem II in Tilburg dankzij een sterke slotfase met 1-3.

Sterke start
De talenten van Feyenoord begonnen goed aan het duel met de Tilburgers en toonden direct de wil om te winnen. Het leidde snel tot de eerste kansen via onder anderen Dylan Vente en Orkun Kökcü. Deze scoringsmogelijkheden werden echter niet omgezet in doelpunten.

Verdiende voorsprong

De verdiende openingstreffer van Jong Feyenoord viel vlak voor de rust. Jaron Vicario schoot, na een goede individuele actie aan de linkerkant van het veld, de bal diagonaal achter doelman Michael Woud.

Jong Willem II kwam in het begin van de tweede helft meer aan aanvallen toe en werd een aantal keer gevaarlijk. De thuisploeg kwam vervolgens ook weer op gelijke hoogte met Jong Feyenoord. Trainer Denny Landzaat voerde daarna enkele wijzigingen door, waardoor zijn team weer grip op de wedstrijd kreeg.
 
Zege in slotfase
In de slotfase stelde Jong Feyenoord de overwinning alsnog veilig. Invaller Splinter de Mooij werd zo’n vijf minuten voor het einde van de wedstrijd door een goede bal van Kökcü vrijgespeeld achter de verdediging van Jong Willem II. De Mooij faalde oog in oog met de doelman niet.

Enkele minuten later viel de derde Rotterdamse treffer van de middag. Lion Kalentjev, die eveneens als invaller binnen de lijnen was gekomen, schoot na een voorzet van Daudè van der Kust de 1-3 binnen.

De jongens zijn diep gegaan en hebben heel veel energie in de wedstrijd gestopt, zei trainer Landzaat na afloop van de wedstrijd. 'Dan is het natuurlijk mooi dat die inzet wordt beloond met een goede overwinning.

Jong Willem II - Jong Feyenoord 1-3
Scoreverloop:
45’ 0-1 Vicario
61’ 1-1
85’ 1-2 De Mooij
88’ 1-3 Kalentjev

Opstelling Jong Feyenoord: Evora; Nieuwkoop, Geertruida (90’ Loshi), Van der Heijden, Reith; Wehrmann, Kökcü, Vicario (75’ De Mooij); Van der Kust, Vente, Sinisterra (80’ Kalentjev).