Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord O21

Jong Feyenoord richting Engeland voor beslissend groepsduel

Jong Feyenoord reist vandaag (maandag) met een achttienkoppige selectie af naar Engeland, waar dinsdag (aanvang 20:00 uur Nederlandse tijd) het beslissende Premier League International Cup-duel met Leicester City U23 op het programma staat. De inzet in de derde en laatste groepswedstrijd is een plaats in de kwartfinales van het prestigieuze toernooi.

Bij winst behoort de formatie van trainer Peter van den Berg tot de twee beste nummers twee en is het zeker van plaatsing voor de volgende ronde van het toernooi. Dat heeft Jong Feyenoord met name te danken aan de eclatante zege op Sparta Praag (8-0) in de eerste groepswedstrijd. Die werd weliswaar gevolgd door een 2-0 nederlaag tegen groepswinnaar Reading, maar door het doelsaldo volstaat winst voor plaatsing. Tegenstander Leicester heeft evenals Jong Feyenoord drie punten uit twee duels, maar kan een veel minder goed doelsaldo overleggen, evenals de andere nummers twee (die al bekend zijn).

Haps in selectie
Ten opzichte van het duel met Reading, een maand geleden, bevat de selectie een aantal andere namen. Zo reist onder meer Ridgeciano Haps mee naar Engeland. De van een blessure herstelde linksback speelde gisteren tegen Ajax iets meer dan een kwartier mee, nadat hij in het veld kwam voor Calvin Verdonk.

Er reizen meer spelers die gisteren bij de wedstrijdselectie zaten af naar Leicester: Orkun Kökcü, Joris Delle, Jordy Wehrmann, Luis Sinisterra en Dylan Vente. Joël Zwarts, met vier doelpunten gedeeld topscorer van de Premier League International Cup, zit eveneens bij de wedstrijdselectie. Onderaan het bericht lees je de namen van alle achttien spelers die meereizen naar Engeland.

Wedstrijd live op YouTube
De wedstrijd van Jong Feyenoord tegen Leicester City U23 begint om 20:00 uur en wordt live uitgezonden op het officiële YouTube-account. Abonneer je op het kanaal en blijf op de hoogte van alle nieuwste video’s en live-uitzendingen. Ook via Twitter en Instagram volgen updates vanuit Engeland.

Selectie Jong Feyenoord

Keepers:
Joris Delle
Elber Evora

Verdedigers:
Lutsharel Geertruida
Ridgeciano Haps
Noah Lewis
Jeremy van Mullem
Boyd Reith

Middenvelders:
Achraf El Bouchataoui
Wouter Burger
Orkun Kökcü
Jordy Wehrmann

Aanvallers:
Daude van der Kust
Luis Sinisterra
Cheick Touré
Dylan Vente
Jaron Vicario
Joël Zwarts

  • Jong Feyenoord