jong%20fey-jong%20vvv-3

Jong Feyenoord eenvoudig naar derde zege op rij

Evenals het eerste elftal van Feyenoord hebben ook de beloften uit de eerste drie duels van het seizoen de volle buit gepakt. Nadat de formatie van coach Patrick Lodewijks de eerste twee wedstrijden al in winst had omgezet, werd maandagavond Jong Willem II in Tilburg met 1-4 verslagen. Bij rust was de stand al 0-3 in het voordeel van de Rotterdammers, bij wie Eljero Elia, Michiel Kramer (beiden uit een strafschop) en Tonny Vilhena trefzeker waren. Guus Joppen schoot namens de thuisploeg in eigen doel.

Behalve de overwinning was er nog meer goed nieuws te melden vanuit het Rotterdamse kamp. Voor het eerst sinds zijn komst naar De Kuip maakte Elia de negentig minuten vol, terwijl de vleugelspits zijn optreden bovendien bekroonde met een doelpunt. ‘Het is goed om te zien dat hij steeds fitter wordt’, stelde Patrick Lodewijks na afloop tevreden. ‘Eljero heeft het vanavond goed volgehouden en prima arbeid geleverd.’

Lodewijks had sowieso weinig reden tot klagen wat betreft het wedstrijdverloop, behalve dan dat zijn ploeg verzuimde om in de tweede helft verder afstand te nemen. ‘We werden wat slordig, zeker in balbezit’, vertelde de coach, die desondanks kon spreken van een prima avond. ‘We hebben weinig weggeven en vrij eenvoudig gewonnen. Dan kun je moeilijk ontevreden zijn.’

Jong Willem II – Jong Feyenoord 1-4
6’ 0-1 Joppen (eigen doelpunt)
41’ 0-2 Kramer (strafschop)
45’ 0-3 Vilhena
61’ 0-4 Elia (strafschop)
75’ 1-4 Mathieu (strafschop)

Scheidsrechter: Mulder

Geel: Koks (Jong Willem II), Vilhena, Miazek (Jong Feyenoord)

Jong Willem II: Bertrams; Ligeon, Joppen, Franssen, Van de Rande; Kok, Haemhouts (46’ Lauwers), Koks; Mathieu, Bouhadan (78’ Hilterman) en Vleugels.
Jong Feyenoord: Miazek; Hammouti, Kingsale, Verdonk, Nelom; Schuurman, Gustafson, Vilhena (86’ Anez); Achahbar, Kramer (55’ Herrmann) en Elia.