Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
_VS_7942

Jong en oud genieten tijdens FunRun in De Kuip

Onder prachtige, zonnige omstandigheden zijn woensdagmiddag de eerste twee afstanden van de Feyenoord Foundation FunRun gelopen. Honderden enthousiaste kinderen en hun ouders deden mee aan de ScholenRun en de KameraadjesRun door De Kuip en gaven daarmee het goede voorbeeld voor de duizenden deelnemers aan de 1.500 meter, 5 en 10 kilometer die woensdagavond van start gaan. Met hun deelname zamelen de in totaal vierduizend hardlopers geld in voor de Feyenoord Foundation en het Sophia Kinderziekenhuis.

Hand in hand tegen hartritmestoornissen
Een van de laatste deelnemers van de Kameraadjes Run die tegen vier uur over de finish kwam, was de 2-jarige Clasie van Meer (foto hierboven). Dat het jongetje – vernoemd naar opa Klaas, met een knipoog naar voormalig Feyenoord-captain  Jordy Clasie – de 800 meter volbracht, mag gerust een wereldprestatie worden genoemd. Clasie lijdt namelijk aan erfelijke hartritmestoornissen, evenals zijn opa met wie hij samen volop genoot van het bijzondere parcours van de FunRun. Zo liepen opa en kleinzoon hand in hand door de spelerstunnel en langs de beste grasmat van Nederland.

 

‘Toen ik hoorde dat het Sophia Kinderziekenhuis de opbrengst van de FunRun gebruikt voor extra onderzoek naar hartritmestoornissen bij kinderen, heb ik Clasie meteen ingeschreven,’ vertelt zijn moeder Manuela van Meer, die dezelfde hartaandoening heeft en hoopt dat ze woensdagavond de 1.500 meter Run kan voltooien. ‘Elk jaar gaat Clasie op controle in het Sophia Kinderziekenhuis. Zodra hij koorts heeft, moet hij direct naar het ziekenhuis, omdat koorts bij kinderen met deze aandoening dodelijk kan zijn. Dat met dit evenement extra geld wordt opgehaald voor onderzoek, vind ik echt fantastisch, want dat geld is hard nodig om Clasie en andere kinderen te helpen.’

Donatieplatform
Alle lopers kunnen zich als groep of individu laten sponsoren, om zo geld op te halen voor de Feyenoord Foundation en het Sophia Kinderziekenhuis. De deelnemer die tot en met woensdagochtend 09:00 uur het hoogste bedrag ophaalde, is Mladen Maksimovic. Als beloning voor de 1.500 euro die hij bij elkaar bracht, krijgt hij een Wedstrijdarrangement voor het seizoen 2017-2018.

In totaal was er woensdagmiddag al een kleine 25.000 euro gedoneerd aan de goede doelen. Feyenoord hoopt met de FunRun minimaal 30.000 euro op te halen. Wil je ook een bijdrage leveren? Dit kan tot en met woensdag 31 mei via het online donatieplatform van de Feyenoord Foundation FunRun. Binnenkort wordt de totaalopbrengst van het hardloopevenement voor jong en oud bekendgemaakt.

Meer informatie over de Feyenoord Foundation FunRun vind je op www.feyenoord.nl/funrun. Meer foto's vind je in de fotogalerij.