Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord Academy

Jeugdspeler Kleijn tekent bij Feyenoord

Feyenoord heeft er een contractspeler bij. De 15-jarige Mike Kleijn, speler van Feyenoord Onder 18, heeft maandag zijn handtekening gezet onder een driejarig verbintenis met de Rotterdamse voetbalclub.

Stanley Brard, hoofd jeugdopleiding van Feyenoord Academy, voorspelt Kleijn een grote toekomst. ‘Wij hebben veel vertrouwen in Mike, en hij overduidelijk ook in ons. Hij is natuurlijk nog jong, maar dat is op het veld nauwelijks te zien. Hij is echt een moderne spelverdeler – balvast, behendig en vindingrijk. Daarnaast leest Mike het spelletje heel goed. Een jongen tjokvol talent, iets dat we de komende jaren nog verder gaan ontwikkelen.’

Kleijn zelf zegt lang uitgekeken te hebben naar deze dag ‘Dit is natuurlijk een topdag, een die me altijd bij zal blijven. De laatste jaren is het heel snel gegaan. Dit seizoen wil ik me bij Onder 18 goed ontwikkelen, na dit jaar kijken we of ik al de stap kan maken naar Onder 21.’

De in Breda geboren en getogen Kleijn begon zijn voetbalcarrière bij vv Baronie. In 2011 maakte hij op 6-jarige leeftijd de overstap naar de jeugdopleiding van Feyenoord. Sinds deze zomer maakt hij onderdeel uit van Feyenoord Onder 18, het hoogste jeugdelftal van Feyenoord Academy.

Kleijn is de zestiende Academy-speler die dit kalenderjaar een contract tekent of verlengt bij Feyenoord. Eerder gingen Marouan Azarkan, Guus Baars, Mimeirhel Benita, Ömer Gündüz, Lennard Hartjes, Quilindschy Hartman, Délano van der Heijden, Ramon Hendriks, Thijs Jansen, Keyennu Lont, Antoni Milambo, Ilyas el Moussaoui, Noah Naujoks, Sem Valk en Shiloh ’t Zand hem voor.