Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

“Je kunt het shaken als je niet goed slaapt”

Op de jaarlijkse ouderavond van de Feyenoord Academy zijn de ouders van de spelers van O13 tot en met O19 op een inspirerende wijze bijgepraat over het effect van slaap op de ontwikkeling van hun zoon.

Op het Thorbecke College nam Pons Jan Vermeer, mental coach en auteur van het boek ‘Puberpower’, de aanwezigen mee naar vormen van slaap, het effect daarvan op het leveren van (top)prestaties en de do’s en don’ts voor het slapen gaan. Op de vraag of voor het herstel van het lichaam na een training het drinken van een shake voldoende is, antwoordde Vermeer gevat: “Je kunt het shaken als je niet goed slaapt.”

Raymond van Meenen, manager van de Feyenoord Academy, opende de avond en informeerde de ouders over beleidsmatige zaken (waar staat de Academy in 2018?) en organisatorische ontwikkelingen, zoals de ingevoerde profdag voor O19 en O18, de aanstelling van specialistentrainers Roy Makaay en Ulrich van Gobbel, de ontwikkeling van de Feyenoord Academy Leerlijn en het spelen van meer internationale wedstrijden. Vervolgens namen de coaches de afzonderlijke afspraken per team met de aanwezige ouders door.
 

Morgenavond staat de tweede avond voor ouders van spelers van de Voetbalschool op het programma.