Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
jong%20fey-jong%20vvv-8

Jari Schuurman verhuurd aan Willem II

Jari Schuurman speelt het komende seizoen op huurbasis voor Willem II. De 19-jarige middenvelder wordt voor een jaar verhuurd aan de club uit Tilburg. Schuurman heeft bij Feyenoord een contract tot 2020.

Schuurman maakte het volledige afgelopen seizoen deel uit van de eerste selectie van Feyenoord. In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, thuis tegen N.E.C., maakte hij als invaller zijn officiële debuut.

‘Voor Jari is het belangrijk dat hij minuten gaat maken op het hoogste niveau, om zo een volgende stap in zijn ontwikkeling te zetten’, zegt technisch directeur Martin van Geel. ‘Dit in navolging van Calvin Verdonk, die het komend seizoen wordt verhuurd aan PEC Zwolle. Jari is een groot talent, maar had afgelopen seizoen te maken met veel concurrentie op zijn positie. Bij Willem II krijgt hij de kans om minuten te maken op het hoogste niveau, waardoor hij over een jaar met meer ervaring terugkeert in De Kuip.’

Schuurman zelf is blij met de kans die hij krijgt van Willem II. ‘Ik heb er ontzettend veel zin in om in Tilburg aan de slag te gaan en kijk er naar uit om minuten te gaan maken in de Eredivisie. De trainer, Erwin van de Looi, speelde een belangrijke rol in mijn keuze voor Willem II. Ik denk dat ik bij die club een nieuwe stap in mijn ontwikkeling kan maken. Ik kijk erg uit naar het nieuwe seizoen.’

Schuurman behoort tot de voorselectie voor Oranje onder 19 voor het EK, dat van 11 tot en met 24 juli wordt gespeeld in Duitsland.

Willem II eindigde afgelopen seizoen als zestiende in de Eredivisie en wist zich vervolgens via de play-offs te handhaven op het hoogste niveau.