Fanshop
Fanshop
basisplaatje_logo_academy

Internationaal RKTVC-toernooi prooi voor Feyenoord B1

Feyenoord B1 is zondag winnaar geworden van het toernooi van RKTVC. In Tiel lieten de Rotterdammers AZ Alkmaar B1 in de finale met 2-0 kansloos. Feyenoord-spits Dylan Vente kroonde zich met vier doelpunten tot topscorer van het internationale toernooi. ‘Dit was een goed en leerzaam weekend voor ons’, aldus trainer Cor Adriaanse.

Feyenoord kwam op zaterdag voor het eerst in actie in Tiel. In de eerste groepswedstrijd wachtte direct het sterke Paris Saint-Germain, dat in twee keer twintig minuten knap werd verslagen door Feyenoord. Voor het elftal van Adriaanse namen Tahith Chong en Jordy Wehrmann de doelpunten voor hun rekening. ‘Tijdens zo’n toernooi is het belangrijk dat de start goed is’, vertelde Adriaanse, die zijn ploeg op de eerste dag van het toernooi ook zag afrekenen met Willem II (3-1) en KRC Genk (4-1). ‘Tegen PSG was dat inderdaad het geval. Op zondag begonnen we wat stroever.’

Op die tweede toernooidag begon Feyenoord B1 inderdaad niet goed (1-1 tegen het dan nog puntloze KSC Lokeren), maar door in het laatste groepsduel gelijk te spelen werd wel de eindstrijd bereikt. Daarin wachtte AZ B1, dat in poule A op de bovenste plaats eindigde. Adriaanse: ‘In die finale boekten we in mijn ogen een verdiende overwinning. Na de twee doelpunten kregen we uit een aantal prima aanvallen zelfs nog wat kansen op meer.’

Voor Feyenoord B1 kwam er met de toernooiwinst in Tiel een einde aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zaterdag wacht op Varkenoord de bekerontmoeting met PEC Zwolle B1. ‘Op deze manier sluit je zo’n periode met een goed gevoel af. De wedstrijden die we op het complex van RKTVC hebben gespeeld zagen er goed uit. Hier kunnen we verder mee’, besloot Adriaanse.  

Feyenoord B1 – AZ B1 2-0
Scoreverloop:
29' 1-0 Dylan Vente (penalty)
35' 2-0 Jordy Wehrmann

Opstelling Feyenoord B1: Beukers; Reith, Blesgraaf, Wehrmann, Malacia; Choukoud (35' De Roy van Zuydewijn), Van Mullem (35’ Kalentjev), El Bouchataoui (29’ Van Wetten); Toure, Vente en Chong.