Fanshop
Fanshop
1e%20training-2

Indrukwekkende ontvangst voor Feyenoord op eerste training

De duizenden supporters die zondagmiddag naar de eerste training van Feyenoord waren gekomen, konden in De Kuip kennis maken met veel nieuwe gezichten. Niet alleen van spits Nicolai Jørgensen, die een dag eerder was gearriveerd in Nederland, maar ook bijvoorbeeld van de vier spelers uit de opleiding die zich mogen bewijzen bij de selectie van Giovanni van Bronckhorst.

Jørgensen was voor zijn komst naar Nederland al geïnformeerd over het feit dat de opkomst bij de eerste training van Feyenoord altijd zeer groot is, maar keek toch zijn ogen uit bij het betreden van het veld. De selectie van Van Bronckhorst werd toen welkom geheten door een gezang uit duizenden kelen.

Ook Nigel Robertha, Gustavo Hamer, Rashaan Fernandes en Emil Hansson – allen afkomstig van Feyenoord Academy – waren onder de indruk van de bijzondere ontvangst in De Kuip. De eerste training is voor de talenten de start van een belangrijke periode, waarin zij zich in de kijker hopen te spelen.

De aanwezige supporters zagen in het afsluitende partijspel op de training Jørgensen zijn eerste doelpunten in het shirt van Feyenoord maken. Van Bronckhorst liet zijn spelers verder verschillende trap- en passoefeningen afwerken.

Karim El Ahmadi ontbrak op de eerste training in verband met ziekte. Ook Kenneth Vermeer, Renato Tapia en Tonny Vilhena waren niet aanwezig. Het drietal krijgt langer vakantie vanwege de interlandverplichtingen aan het eind van vorig seizoen en sluit op een later moment aan bij de selectie. Warner Hahn bekeek de training vanaf de tribune. De keeper is herstellende van een knieblessure.

In verband met diverse evenementen die de afgelopen periode plaatsvonden in De Kuip was het veld niet in optimale staat. Zoals ook de afgelopen jaren het geval was, wordt het veld in juli vervangen, zodat er voor aanvang van het nieuwe seizoen weer een perfecte grasmat in De Kuip ligt.

Feyenoord werkt maandagochtend op Varkenoord om 10:30 uur de eerstvolgende training af. De sessie is vrij toegankelijk voor publiek.