Fanshop
Fanshop
karsdorp%20schaal%20(1)

In beeld: Rick Karsdorp, van E-pupil tot landskampioen

Met zijn vertrek naar AS Roma komt er voor Rick Karsdorp een einde aan een lange en mooie periode bij Feyenoord. De 22-jarige rechtervleugelverdediger kwam als E-pupil naar Varkenoord en verlaat de club nu, veertien jaar later, als bekerwinnaar, landskampioen en international.

Nadat Karsdorp in de jeugd vooral als aanvallende middenvelder speelde, brak hij in het seizoen 2014-2015 als rechtsback door in Feyenoord 1. In drie seizoenen kwam hij tot 101 officiële wedstrijden voor de club.

Hieronder vind je een video met de hoogtepunten van Karsdorp in het rood-wit en een terugblik op zijn Feyenoord-loopbaan in twaalf foto's.


Rick Karsdorp als aanvoerder van de E-pupillen, kort na zijn komst naar Feyenoord.


Als 17-jarige in het seizoen waarin hij wordt uitgeroepen tot beste speler van de Eredivisie A-junioren.


November 2014: met technisch directeur Martin van Geel na het ondertekenen van zijn tweede profcontract. ‘In de jeugd heb ik altijd op het middenveld gespeeld, maar dit seizoen richt ik me helemaal op de rechtsbackpositie. Ik denk dat ik daar ook goed tot mijn recht kom, omdat ik veel power heb en veel mee kan opkomen.’


Februari 2015: in actie tijdens de Europa League-wedstrijd tegen zijn nieuwe club AS Roma. Met een fraaie voorzet op Lex Immers staat hij aan de basis van de 1-1.


In het seizoen 2015-2016 groeit Karsdorp uit tot de vaste rechtsback van Feyenoord 1 en vormt hij in veel wedstrijden een goede tandem met Dirk Kuyt.


In volle vaart, met staart, opkomend aan de rechterkant.


De goede prestaties van Karsdorp blijven niet onopgemerkt in Zeist. Op 8 oktober 2016 debuteert hij als basisspeler in Oranje tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland in De Kuip in het Nederlands elftal.


In dezelfde maand maakt Karsdorp in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen zijn eerste officiële goal in Feyenoord 1. Nadat Dirk Kuyt een strafschop mist, is hij attent in de rebound.


Karsdorp en het legioen: wederzijdse liefde.


Als covermodel van Feyenoord Magazine in november 2016.


In april 2017 tekent Karsdorp zijn vierde en voorlopig laatste profcontract in De Kuip. ‘Rick is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een belangrijke speler voor Feyenoord,’ verklaart Van Geel de contractverlenging. 


Met de schaal op de Coolsingel: Rick Karsdorp verlaat Feyenoord als een kampioen.