Fanshop
Fanshop
berghuis_visual

In beeld: het eerste seizoen van Berghuis in De Kuip

Steven Berghuis is terug in De Kuip, het stadion waar hij vorig seizoen vele mooie momenten beleefde. Als huurling van Watford FC kende de buitenspeler een zeer succesvol eerste seizoen bij Feyenoord, dat op zondag 14 mei bekroond werd met het kampioenschap. Feyenoord.nl blikt in 12 foto's en een video terug op het eerste jaar van Berghuis in het rood-wit.


Op 1 augustus 2016 iets na half vier is het definitief: Steven Berghuis is Feyenoorder. De aanvaller wordt voor één seizoen gehuurd van Watford FC.


‘Ik wilde heel graag naar Feyenoord en ben heel blij dat ik hier ben,’ zegt Berghuis in zijn eerste interview als Feyenoorder. ‘Feyenoord is in wedstrijden vaak beter dan de tegenstander. Die speelstijl past bij mij en ik hoop dat ik met mijn creativiteit iets kan toevoegen aan het spel van de ploeg. Over de sfeer in De Kuip hoeven we het niet eens te hebben. Iedereen weet hoe fantastisch die is.’


Zes dagen na zijn komst maakt Berghuis zijn debuut voor Feyenoord. In de uitwedstrijd tegen FC Groningen (0-5 winst) komt hij na 74 minuten in het veld voor Dirk Kuyt.


Een week later maakt Berghuis voor het eerst kennis met het legioen. Tegen zijn oude club FC Twente maakt hij een goede indruk, maar scoort hij net niet.


Weer twee weken verder laat Berghuis De Kuip wel juichen. In de derby tegen Excelsior maakt hij een prachtige goal, die aan het einde van het seizoen zal worden genomineerd voor de Doelpunt van het Seizoen verkiezing.


In oktober siert Berghuis met deze foto de cover van Feyenoord Magazine. ‘Als je de andere teams vergelijkt met onze selectie, zijn er niet veel clubs beter dan wij. Als je daar zelf in gelooft, kan er iets moois ontstaan,’ zegt hij in het blad.


Met twee beslissende goals tegen Vitesse zorgt Berghuis er mede voor dat Feyenoord als koploper de winterstop in gaat. ‘We zijn de terechte winterkampioen,’ concludeert de buitenspeler.


Ook na de winterstop schiet Feyenoord uit de startblokken. Berghuis is het middelpunt van een Feyenoord-feestje na zijn openingsgoal tegen N.E.C.


Juichend met doelpuntenmaker Jens Toornstra na een assist in het thuisduel met FC Groningen (2-0).


Richting het einde van het seizoen kraakt Feyenoord. Na een 2-0 achterstand tegen PEC Zwolle sleept de ploeg op 9 april mede dankzij twee goals van Berghuis alsnog een punt uit het vuur.  ‘Het wordt spannend, maar ik heb er ook veel zin in,’ aldus de aanvaller. ‘We voelen ons verantwoordelijk voor de club, voor de stad, voor de supporters en voor onszelf. Het zit goed in deze groep, we houden ons hoofd omhoog. We doen er alles voor om kampioen te worden. We staan nog een punt voor en hebben het nog in eigen hand.’


Zondag 14 mei 2017 is ook voor Berghuis de mooiste dag in Feyenoord-shirt. Hier is de aanvaller in extase na de vroege openingsgoal van Dirk Kuyt.Met de kampioensschaal, poserend voor het legioen: de bekroning van een prachtig eerste seizoen in het rood-wit. Volgen er dit seizoen nieuwe successen?