fey-heer-1

Immers: ‘Geluk ontbrak in de slotfase’

Op het moment dat Lex Immers vrijdag in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen de bal via de voet van Mitchell Te Vrede in het doel wist te krijgen, leek het een kwestie van tijd tot Feyenoord alsnog de overwinning uit het vuur zou slepen. De snelle gelijkmaker was precies wat de ploeg nodig had, nadat de bezoekers even daarvoor de leiding hadden genomen. Dat Feyenoord desondanks bleef steken op een 1-1 gelijkspel, was iets waar Immers flink van baalde. ‘In een thuiswedstrijd tegen tien man moet je gewoon winnen.’

Hoewel de teleurstelling bij de aanvoerder na de puntendeling in de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen duidelijk overheerste, erkende hij dat op de uitslag niet veel viel af te dingen. ‘Over de hele wedstrijd gezien is 1-1 misschien wel terecht. Zeker in de eerste helft hadden we veel moeite met Heerenveen. We liepen teveel uit de organisatie, waardoor zij hun eigen spel konden spelen. Na rust ging dat beter, omdat we hun meer lieten komen.’

Na de gelijkmaker ging Feyenoord vol overgave op jacht naar de drie punten, ook omdat Heerenveen inmiddels al met tien man speelde door de rode kaart voor Joey van den Berg. ‘We hebben hen zwaar onder druk gezet. Daaruit ontstonden ook kansen, maar de keeper hield een aantal onmogelijke ballen eruit, zelfs die van Mitchell nog in de laatste minuut. Het ontbrak ons in de slotfase aan geluk. De bal wilde helaas niet goed vallen, met als gevolg dat we maar één punt overhouden aan vanavond. Anderzijds hebben we al vier punten meer na vorig jaar uit twee wedstrijden’, besloot Immers.

Een van de spelers die in de slotfase van de wedstrijd de overwinning op zijn schoen had, was Elvis Manu. De rappe aanvaller stond een paar minuten in het veld, toen hij zijn inzet door de Friese doelman ternauwernood uit de hoek getikt zag worden. ‘De trainer bracht me in het veld om voor extra dreiging te zorgen, dat is een paar keer goed gelukt’, vertelde Manu na afloop. ‘Ik moest het veld breed houden en diep staan, zodat we via de zijkanten de tegenstander in de problemen konden brengen. Helaas hadden we op het laatst niet de mazzel met een winnende goal, al mogen we gezien het spelbeeld niet klagen met een gelijkspel. We zijn een paar keer goed weggekomen. Daarom hou ik gemengde gevoelens over aan deze wedstrijd.’