Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
magazine_sept

Immers: ‘Als team toegroeien naar volwassenheid’

Tijdens een sterk debuutseizoen in De Kuip ontwikkelde Lex Immers zich tot belangrijke kracht in het elftal van trainer Ronald Koeman. In het nieuwe Feyenoord Magazine, dat deze week verschijnt, vertelt de onvermoeibare middenvelder in een monoloog over de volgende stap die hij hoopt te zetten bij Feyenoord. ‘Ik mezelf als een vaderfiguur.’

Immers: ‘Natuurlijk heb ik mijn plek in de groep moeten vinden, dat is logisch als je ergens nieuw bent. Daarnaast had ik te maken met vooroordelen. Men zag mij als een schoffie uit Den Haag. In het begin heb ik me daar tegen verdedigd. Hoewel het misschien niet hoefde hield ik me rustig, zodat men zich binnen de club niet gelijk zou afvragen wat ze nou toch hadden binnengehaald.

Uiteindelijk denk ik dat mijn houding en instelling iedereen honderd procent is meegevallen. Wanneer je ergens langer komt en men je beter leert kennen, komen de goede verhalen vanzelf bovendrijven. John Goossens was een van de mensen die dacht dat ik door mijn tatoeages en Haagse afkomst niet goed bij mijn bol was. Het grappige is dat hij zelf ook te maken kreeg met vooroordelen. Vanwege zijn kale kop, tatoeages en Ajax-verleden werd hij gezien als een typisch voetballertje, terwijl hij juist met iedereen het beste voor heeft. Zo ben ik zelf ook. Ik doe geen vlieg kwaad en zie mezelf eerder als een vaderfiguur.

Zelf heb ik twee kinderen, die weten dat ik af en toe streng kan optreden. Mijn vrouw is wat milder. Als mijn kinderen niet direct naar haar luisteren, waarschuwt ze dat papa eraan komt. Dan worden ze rustig. Ik ben consequent qua regels. Als de kinderen zich daar niet aan houden, stuur ik ze naar boven met de boodschap dat ze pas weer beneden mogen komen als ze normaal doen.

De rol van vaderfiguur probeer ik bij Feyenoord ook op me te nemen. Uiteraard op een andere manier, maar ik ben er steeds meer mee bezig iedereen scherp te houden. Dat kan ik niet alleen, daarvoor moeten meer jongens opstaan. Joris Mathijsen doet dat goed vanuit de achterhoede, terwijl Ruben Schaken de jonge jongens bij elkaar houdt. Ze noemen hem soms lachend opa, maar hij corrigeert ze wanneer dat nodig is. Ook ik probeer bij te sturen waar ik kan, met als voornaamste doel dat we als team toegroeien naar volwassenheid.’

Het volledige interview met Lex Immers is te lezen in de tweede editie van Feyenoord Magazine van dit seizoen. Het nieuwe clubmagazine valt eind deze week op de mat bij alle leden van Het Legioen en is daarnaast in de winkel verkrijgbaar voor € 3,99. Naast een uitgebreid interview met Lex Immers zijn er in het nieuwe clubmagazine ook verhalen te lezen over onder anderen Mitchell Te Vrede, Pierre van Hooijdonk, Henk Schouten en Gerard Meijer.