Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Hoofd Performance Rick Cost langer bij Feyenoord

Feyenoord heeft de bestaande overeenkomst met Rick Cost met een jaar verlengd met de optie voor nog eens een jaar. Tegelijkertijd vertrekt David van Maurik na vijf dienstjaren uit het performance team. Hij vervolgt zijn loopbaan met een nieuwe uitdaging in Zeist waar hij de afgelopen jaren al werkzaam was bij het Nederlands Elftal.

Cost begon in 2017 bij Feyenoord Academy en stapte begin dit kalenderjaar over naar het eerste elftal. Voordat hij bij Feyenoord aan de slag ging hield de 40-jarige bewegingswetenschapper zich onder meer bezig met periodiseren, dataverwerking en kracht & conditietraining in de wereld van handbal en hockey. Bij het Nederlands hockeyteam was hij als Head of Performance werkzaam tijdens meerdere Olympische Spelen.

Fitheid selectie
Samen met de fysieke staf van Feyenoord kwam Cost door de coronacrisis en de daarbij horende voetballoze periode plotseling voor een nieuwe uitdaging te staan. Cost: ‘Vanaf het eerste moment na het stopzetten van de competitie was het er ons alles aan gelegen de groep zo fit mogelijk te houden, zodat de spelers snel weer op niveau zouden zijn zodra het voetbal weer hervat zou worden. Voor alle spelers hebben we individuele programma’s gemaakt die ze in hun eigen omgeving konden volgen. Daar konden we ze via de digitale weg gelukkig wel bij blijven ondersteunen. De beperkingen maakten ons in onze werkwijze wel creatief, zo ook in het vormgeven van de trainingen toen die in kleine groepjes medio mei weer hervat mochten worden. Ik kijk er enorm naar uit om met de spelers en de staf straks weer gerichter naar de competitie toe te werken.’

Nieuwe uitdaging voor performance analist David van Maurik
Performance analist David van Maurik, zal Feyenoord na vijf dienstjaren verlaten. Hij vervolgt zijn loopbaan met een nieuwe uitdaging in Zeist. De 30-jarige Van Maurik behoorde sinds het seizoen 2015-2016 tot de technische staf van Feyenoord. De Performance analist hield zich in zijn dagelijkse werk bezig met het monitoren van de fysieke gesteldheid & prestaties van de spelers van Feyenoord 1.

‘De afgelopen seizoenen heb ik heb met veel plezier en enthousiasme meegewerkt aan de sportieve successen van het eerste elftal’, aldus Van Maurik. ‘Het dagelijks contact met spelers en trainers is voor mij als wetenschapper goud waard geweest. Ik kies nu voor een nieuwe uitdaging in Zeist, waar ik mijn huidige werk bij het Nederlands Elftal ga combineren met topsport & innovatie consultancy. Ik wil Feyenoord als werkgever hartelijk danken voor de kansen die het mij heeft geboden en wens mijn collega’s veel succes voor in de toekomst.’