Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord Academy

Herman van der Graaff 50 jaar vrijwilliger bij Feyenoord

Herman van der Graaff is precies vijftig jaar (!) betrokken bij Feyenoord. Bij deze bijzondere mijlpaal is vandaag op Varkenoord uitgebreid stilgestaan. Uit handen van Raymond van Meenen (manager van Feyenoord Academy) en Peggy Calicher (manager Sportclub Feyenoord) kreeg de 77-jarige secretaris en gastheer van Feyenoord Academy een bos bloemen, een fles van zijn favoriete whisky en een mooi ingelijst Feyenoord-shirt cadeau.

Van der Graaff kwam in december 1955 op dertienjarige leeftijd binnen bij Sportclub Feyenoord. Hij doorliep als speler de C-, B- en A-afdeling en speelde vanaf 1961 tot en met 1978 als senior in het zesde tot en met het twaalfde. Zijn bescheiden voetbalcapaciteiten vallen echter in het niet bij de vele rollen die hij als vrijwilliger bij zowel Sportclub Feyenoord als Feyenoord Rotterdam heeft vervuld.

Bij de Sportclub begon hij in de vroege jaren ’70 als jeugdleider, om in 1976 toe te treden tot de jeugdcommissie. Ruim veertien jaar maakte hij deel uit van dit orgaan, waarvan twaalf als voorzitter. Ook was hij gedurende twee periodes (1978-1983 en 1994-2012) lid van de ballotagecommissie. Van der Graaff mag zich sinds 2 december 2004 Lid van Verdienste van Sportclub Feyenoord noemen.

Zijn vrijwilligerscarrière bij Feyenoord Rotterdam begon bijna dertig jaar geleden in 1992. Het was de periode waarin de jeugdopleiding van de Rotterdamse voetbalclub werd opgezet, waarvan de basis nog altijd is terug te vinden in de huidige Feyenoord Academy. Als secretaris was Van der Graaff in die tijd verantwoordelijk voor alle wedstrijd- en toernooizaken en was hij medeorganisator van diverse grote internationale jeugdtoernooien.

Na al die jaren is Van der Graaff nog altijd nauw betrokken bij Feyenoord. Sinds jaar en dag is hij iedere zaterdag Feyenoords gastheer in de bestuurskamer op Varkenoord. Voor velen is Van der Graaff op die dagen het vaste gezicht bij binnenkomst: een vertrouwde gestalte die aan de ontvangsttafel – met zicht op het hoofdveld – gasten verwelkomt. Zowel Feyenoord als Sportclub Feyenoord hoopt dat dit beeld nog lang overeind blijft.