Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1
f022eb12af824826af9f0f409d7b824c_2000_2000.JPG

Hattrick Linssen leidt Feyenoord langs sc Heerenveen

Feyenoord heeft het kalenderjaar op een mooie manier afgesloten. Bryan Linssen was woensdagavond met drie goals tegen sc Heerenveen de grote man in de laatste wedstrijd van 2020. Door de zege sluit de ploeg na veertien Eredivisie-wedstrijden het programma tot aan de winterstop af als derde.

Bryan Linssen moest na weken op zijn eigen positie op de linkerflank te hebben gespeeld weer als spits fungeren in een 4-3-3-formatie, met naast hem Steven Berghuis en Luciano Narsingh op de flanken. Nicolai Jørgensen was door fysieke klachten namelijk niet inzetbaar. En waar de goals de afgelopen maanden achterbleven, vielen ze donderdagavond als rijpe appelen voor Linssen.

Feyenoord verloor weliswaar afgelopen weekend van Vitesse, maar Advocaat kon na afloop niets anders dan tevreden zijn over het vertoonde spel. Dat zette zijn ploeg door thuis tegen de Friezen. In de eigen Kuip kwam Feyenoord tot legio kansen, die voor rust helaas niet aan onder anderen Luciano Narsingh, Steven Berghuis, Mark Diemers en Jens Toornstra besteed waren.

Linssen is los
Oud-Feyenoorder Erwin Mulder was de grote sta-in-de-weg, maar werd ook geholpen door de lat en paal, die werden geraakt door Narsingh. Na rust was er ook voor de doelman geen houden meer aan. Linssen opende de score razendsnel na rust. In de 48ste minuut knikte hij een afgemeten voorzet van Tyrell Malacia in de bovenhoek. Het was zijn tweede Feyenoord-treffer en zijn eerste in De Kuip.

De opluchting was van het gezicht van Linssen af te lezen. De blijdschap was niet minder groot na zijn tweede goal, al deelde hij die met Berghuis. De captain zag namelijk dat zijn voorwerk – een heerlijke individuele actie inclusief een panna – werd afgerond door de spits. Met een rake kopbal uit een hoekschop voltooide Linssen in de extra tijd zijn hattrick.

Derde plaats
Door de drie goals van Linssen sluit Feyenoord het jaar 2020 met een overwinning af. De ploeg staat na veertien Eredivisie-wedstrijden op 29 punten. Dat zijn er vijf minder dan koploper Ajax en vier minder dan nummer twee PSV. Sparta Rotterdam is op zondag 10 januari de eerste tegenstander na de korte winterstop.