Fanshop
Fanshop
training%2026jan-2

Hansson werkt eerste training af als Feyenoorder

Negentien uur nadat hij zijn handtekening zette onder zijn contract werkte Pär Hansson dinsdagochtend zijn eerste training af als speler van Feyenoord. De 29-jarige Zweedse doelman, die voor anderhalf jaar heeft getekend, maakte op Varkenoord nader kennis met keeperstrainer Patrick Lodewijks en zijn nieuwe collega’s Kenneth Vermeer, Kamil Miazek en Justin Bijlow.

Hansson, die transfervrij overkwam van het Zweedse Helsingborgs IF, maakte een gedreven indruk. ‘Ik voel me helemaal fit’, zei de Zweed gisteren na zijn presentatie. ‘Ik heb alleen anderhalve maand geen wedstrijd gespeeld, dus het zal me misschien een paar dagen kosten om het goede gevoel terug te krijgen. Ik denk dat dit snel kan gaan.’

Na de gezamenlijke sessie ging Hansson nog even kort individueel met Lodewijks aan de slag. Miazek en Bijlow verdedigden de doelen bij de kleine partijtjes die werden afgewerkt door een deel van de selectie. Eric Botteghin en Jari Schuurman deden deze sessies volledig mee en zetten daarmee een volgende stap in het herstel van hun blessures. De basisspelers van afgelopen zondag werkten een onderlinge partij af zonder keepers.

Beelden van de eerste training van Hansson en diens contractondertekening zijn dinsdagavond te zien in Feyenoord TV. Het clubprogramma wordt om 18.50 uur uitgezonden op FOX Sports 1.