Feyenoord 1

Halve finale dit keer het eindstation voor Feyenoord

Het bekertoernooi zit erop voor Feyenoord. Ajax was woensdagavond in De Kuip met 0-3 te sterk voor het team van Giovanni van Bronckhorst, die daardoor geen afscheid meer zal kunnen nemen met een prijs.

Waar Feyenoord vorige maand snel tegen een achterstand aankeek en daardoor slecht begon aan het duel met Ajax, was dat woensdagavond anders. De thuisploeg zat er bovenop en kreeg de beste kansen. De grootste was voor Sam Larsson, die oog in oog met Ajax-doelman André Onana de paal raakte.

Dreun kort voor rust
Ook Ajax werd gevaarlijk via onder anderen Hakim Ziyech (op de paal) en Donny van de Beek (schot gekraakt), maar 0-0 leek de ruststand te worden. Tot de bal in deslotminuut van de eerste helft na een sliding van Jordy Clasie via de voet van Dusan Tadic over de achterlijn ging. Arbiter Kevin Blom gaf een hoekschop en daaruit kopte Matthijs de Ligt snoeihard de 0-1 binnen.

De goal was een kantelpunt in de wedstrijd, want daarna kwam Feyenoord geen moment meer echt in de wedstrijd. Een snelle 0-2 van Ajax – Nico Tagliafico schoof de bal van dichtbij binnen – zorgde ervoor dat de opgave voor de equipe van Van Bronckhorst nog moeilijker werd. De 0-3 van Donny van de Beek in de 65ste minuut maakte die haast onmogelijk.

Bekertoernooi zit erop
Ajax plaatste zich door de overwinning in De Kuip voor de finale van het KNVB Bekertoernooi. Voor regerend bekerhouder Feyenoord is dit jaar de halve finale het eindstation. Zondag staat de volgende wedstrijd in De Kuip alweer op het programma. Dan is FC Emmen de tegenstander (16:45 uur) in de competitie.