Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
III_Impression%20Feyenoord%20City_Birdeye%203_OMA%20versie%202

Haalbaarheidsstudie Feyenoord City gepresenteerd

De gezamenlijke dragers van het merk Feyenoord (de Betaald Voetbal Organisatie Feyenoord en Stadion Feijenoord) hebben woensdagochtend in Topsportcentrum Rotterdam hun haalbaarheidsstudie voor Feyenoord City gepresenteerd. Binnen een jaar na de oprichting van het projectteam onder leiding van de presidenten-commissaris Cees de Bruin en Gerard Hoetmer ligt er een plan dat de instemming heeft van de besturen en toezichthouders van Feyenoord en het College van Burgemeester en Wethouders van Rotterdam.

Feyenoord City is een grote gebiedsontwikkeling die uit verschillende fases bestaat en een doorlooptijd van zeker vijftien jaar kent. Als eerste wordt het gebied rondom het nieuwe stadion ontwikkeld. De eerste wedstrijd van Feyenoord in het nieuwe stadion wordt voorzien in het seizoen 2022-2023.

Een aantal kernpunten uit het plan:

  • De Kuip is met zijn intense atmosfeer een robuust bestanddeel van het DNA van Feyenoord en de historie op Rotterdam-Zuid. De Kuip krijgt een tweede leven en zal - in een zeer herkenbare vorm - ingevuld worden met een programma dat recht doet aan de rijke geschiedenis van Feyenoord en die ruimte biedt voor de supporters van de club, actieve sportbeleving en wonen.
  • Feyenoord neemt het initiatief tot de oprichting van een multisportclub. Samen met vooralsnog zeven andere sportverenigingen, waaronder de Sportclub Feyenoord, op Rotterdam-Zuid wordt een programma uitgewerkt om meer mensen te laten bewegen en sporten. Ook worden faciliteiten gedeeld en plannen ontwikkeld voor een attractiever top- en breedtesportklimaat en kruisbestuiving tussen verschillende clubs en sporten en het onderwijs.
  • Het plan kan rekenen op steun van de directies, aandeelhouders en toezichthouders van zowel Stadion Feijenoord en de Betaald Voetbal Organisatie Feyenoord als ook het College van Burgemeester en Wethouders van Rotterdam. Deze brede steun is gebaseerd op een gedragen en gevalideerde business case die de publieke en private investeringen legitimeert.

Namens Feyenoord reageert president-commissaris Gerard Hoetmer: ‘Met dit plan doet Feyenoord wat het al ruim honderd jaar doet: het voortouw nemen en perspectief bieden aan de volgende generaties jong talent in Rotterdam. Dat doen we op een manier die Feyenoord past en recht doet aan onze cultuur en historie. Bovendien realiseren we met dit plan een verdubbeling van het spelersbudget, hetgeen ons blijvend kwalificeert voor de top van de nationale voetbalcompetitie. Zo werken we met elkaar aan de verdere ontwikkeling van top- en breedtesport. We delen met elkaar de ervaring en technologie die wij als Feyenoord hebben. Met elkaar werken we aan een prachtige omgeving voor een talentvolle jeugd die meer is dan voetbal en blijven we sterker door sport.’

In maart 2017 zal de gemeenteraad van Rotterdam zich buigen over het plan voor Feyenoord City.

Het volledige persbericht ‘Feyenoord City presenteert haalbaarheidsstudie: Sterker door Sport’ kun je hier downloaden.