Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
RKeus_20160608_12074

Gudde verwelkomt Feyenoord Kidspanel in De Kuip

Een groep van 23 kinderen gaat vanaf komend seizoen actief meedenken en –praten over voor hen relevante zaken rondom Feyenoord, zoals normen en waarden in het stadion, ervaringen bij een wedstrijdbezoek en kinderactiviteiten en -evenementen. Om jonge Feyenoord-supporters een stem te geven, heeft de club het Feyenoord Kidspanel opgericht. Dit panel, bestaande uit kinderen tussen de acht en twaalf jaar, kwam woensdagmiddag in De Kuip voor het eerst bijeen en werd daar welkom geheten door algemeen directeur Eric Gudde.

In het Perscentrum van De Kuip nam Gudde plaats naast mascotte Coentje, waarna hij vertelde waarom Feyenoord heeft besloten om het Kidspanel op te richten. ‘We organiseren veel activiteiten voor kinderen en er komen ook veel kinderen naar onze thuiswedstrijden. Jullie weten dus heel veel van Feyenoord en daarom vinden wij het belangrijk om jullie mening te horen’, sprak de algemeen directeur tegen de kersverse ‘adviseurs’ van de club, in wie hij veel vertrouwen heeft. ‘Ik weet zeker dat jullie met veel goede ideeën gaan komen.’

Na de succeswensen van Gudde en een groepsfoto op de tribune van De Kuip maakten de leden van het Kidspanel tijdens een lunch kennis met elkaar en de docenten die namens Feyenoord het panel begeleiden. Met een verkenningstocht door het stadion, waarbij de kinderen onder meer een kijkje namen in de spelerstunnel en op het veld, werd de eerste bijeenkomst afgesloten.

Het Feyenoord Kidspanel komt minstens vier keer per seizoen bijeen om te praten over verschillende onderwerpen. De groep bestaat uit vijftien leden van de Feyenoord Juniorclub Kameraadjes, zes deelnemers van de maatschappelijke projecten van de Feyenoord Foundation en twee jeugdspelers van Feyenoord Academy.