Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
fifa%20bat-1

Grote opkomst tijdens FIFA 14 battle in De Kuip

Met tientallen opgestelde spelcomputers was de tweede etage van het Maasgebouw zaterdag omgetoverd tot een klein gamepaleis. Zodoende konden een kleine honderd supporters zich naar hartenlust uitleven met de FIFA14 battle, die voor het tweede opeenvolgende jaar werd gehouden in De Kuip.

De zaal in het Maasgebouw stroomde ’s ochtends niet alleen vol met deelnemers, maar ook met een groot aantal geïnteresseerden. Zij zagen hoe met name veel jeugdige supporters in opperste concentratie hun ogen op het scherm hadden gericht, waarop de populaire EA-game FIFA 14 op de PlayStation kon worden gespeeld. Om zeker te zijn van een gelijke strijd, verdedigde elke speler de clubkleuren van Feyenoord.

Onder de muzikale klanken van een DJ streden alle deelnemers op sportieve doch fanatieke wijze voor de winst. Dat had alles te maken met de fraaie prijzen die op het spel stonden. Ayar Sarmiento ging als winnaar van de battle met een door alle spelers van het eerste elftal gesigneerd Feyenoord-shirt naar huis. Omdat hij ook bij de aansluitende loterij tot de gelukkigen behoorde, won hij naast het shirt ook een VIP-arrangement bij een thuiswedstrijd van Feyenoord.

Dat winnen niet centraal stond tijdens het meer dan geslaagde evenement voor supporters, werd onderbouwd door Daniël van der Vegt. De uit Den Ham (Overijssel) afkomstige supporter beleefde naar eigen zeggen een topdag in De Kuip, die voor herhaling vatbaar is. ‘Om naar het stadion te komen zit ik zowel heen als terug drie uur in de auto, maar dit was het absoluut waard. Zelf ben ik niet verder gekomen dan de poulefase, maar desondanks heb ik een leuke dag gehad. Ik hoop dat de FIFA battle ook volgend jaar georganiseerd wordt, want dan schrijf ik me zeker weer in.’

De FIFA 14 battle werd georganiseerd in het kader van het Fancoachproject. Het Fancoachproject is een van de projecten waarmee Feyenoord de samenleving op positieve wijze probeert te beïnvloeden. Kijk voor meer informatie over de maatschappelijke activiteiten van de club op www.feyenoord.nl/mvo