Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Grootste Europese thuiszeges Feyenoord

Om de grote nederlaag van vorige week weg te poetsen en de volgende ronde van de Europa League te bereiken heeft Feyenoord vanavond vooral veel goals nodig. Omdat de heenwedstrijd in Slowakije in 4-0 eindigde, is in De Kuip minimaal dezelfde score (voor een verlenging) of een overwinning met vijf goals verschil vereist om door te gaan. Moeilijk, maar niet onmogelijk, zo leert een blik in de Europese clubhistorie.

Terug naar 1995
De laatste keer dat Feyenoord in Europees verband met minimaal vijf goals verschil wist te winnen, was op 28 september 1995 in de eerste ronde van de Europa Cup 2. Die avond werd DAG Liepaja, dat in Letland al met 0-7 was geklopt, met liefst 6-0 verslagen. Wie er destijds ook op het veld stond in De Kuip? Huidig hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst…

Grootste Europese zege
Dat de teller behoorlijk kan oplopen in De Kuip, bewees Feyenoord tegen onder meer 1. FC Kaiserslautern (5-0, seizoen 1976-1977), Olympiakos Nicosia (8-0, seizoen 1971-1972) en nota bene in de allereerste Europese thuiswedstrijd ooit (8-2 winst op IFK Göteborg, 13 september 1961). De grootste score ooit in een Europees thuisduel werd op 13 september 1972 neergezet tegen US Rumelange, dat met een nederlaag van liefst 9-0 werd teruggestuurd naar Luxemburg.

Select gezelschap
Wanneer Feyenoord erin slaagt de 4-0 nederlaag weg te poetsen, treedt het toe tot een select gezelschap. In de geschiedenis van het Europese voetbal gebeurde het namelijk slechts viermaal eerder dat een achterstand van vier goals werd goedgemaakt in de return. Na Leixões SC, Partizan Belgrado en Real Madrid was FC Barcelona twee seizoenen de laatste die een dergelijk kunstje flikte. De Catalanen wonnen thuis met 6-1 van Paris Saint Germain, na een verlies van 4-0 in Frankrijk.

Steun Feyenoord
In de jacht op de grootste comeback uit de clubhistorie kan Feyenoord vanavond alle steun gebruiken. Nog geen kaarten voor de thuiswedstrijd tegen AS Trencín? Koop ze hier en kom naar De Kuip!