Fanshop
Fanshop
pelle%20museum

Graziano Pellè krijgt eigen plek in Feyenoord Museum

Sinds zijn komst naar Feyenoord in de zomer van 2012 maakt Graziano Pellè een verwoestende indruk. In 39 competitiewedstrijden maakte de Italiaanse spits inmiddels 37 doelpunten, een ongekend hoog gemiddelde.

Voor het bestuur van het Feyenoord Museum zodoende alle reden om Pellè een eigen plekje in het museum te geven. Sinds afgelopen vrijdag is het zo ver. Pellè schonk het museum voor deze gelegenheid de bal waarmee hij zijn eerste hattrick in dienst van de Rotterdammers maakte. Als ludiek gebaar voegde hij er ook zijn kam en een potje gel aan toe, de benodigdheden voor de in Rotterdam en omstreken inmiddels razend populaire ‘Pellè-look’.

In het Feyenoord Museum kun je letterlijk een reis door de historie van de club en haar stadion maken, vanaf de oprichting van Wilhelmina in 1908 tot aan de meest recente bekerwinst honderd jaar later. Bijzondere memorabilia, foto's en videobeelden vertellen de veelbewogen geschiedenis van de volksclub, haar stadion en van de mensen die haar geschiedenis kleur gaven. Het brilletje van Joop van Daele, de Europa Cup 1, de UEFA Cups, Oranje shirts van Feyenoord-internationals als Bruno Martins Indi en Ruben Schaken en originele shirts van Robin van Persie; het is zomaar een greep van wat je aantreft in het Feyenoord Museum.