Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Gratis reanimatiecursus in De Kuip

Een leven redden kun je leren. En wel op dinsdag 29 november in De Kuip. Die dag organiseert de Hartstichting een gratis reanimatiecursus in het mooiste stadion van Nederland.

Deelnemers aan de cursus kunnen zich direct aanmelden als burgerhulpverlener. Deze mensen worden via hun mobiel opgeroepen bij een hartstilstand in de buurt. Een ambulance redt het vaak niet om op tijd te zijn. Daarom is het belangrijk dat er bij een hartstilstand mensen in de buurt zijn die kunnen reanimeren.

Burgerhulpverleners moeten dus kunnen reanimeren. En dat kan door de Hartstichting, Opel en Feyenoord geleerd worden op een wel heel bijzondere plek: De Kuip! Op dinsdag 29 november kan men zowel een basiscursus van vier uur volgen als een herhalingscursus die twee uur duurt. De eerste cursus begint om 8.30 uur en de laatste eindigt om 21.30 uur. Aanmelden voor de reanimatiecursus kan via https://www.hartstichting.nl/reanimatie-dekuip .

Hand in hand voor het leven

De gratis reanimatiecursus is een onderdeel van de maatschappelijke activiteiten van Feyenoord en hoofdsponsor Opel in samenwerking met de Hartstichting onder de noemer ‘Hand in hand voor het leven’. De invulling van dit partnership heeft tot doel om uiteindelijk iedereen in Nederland binnen zes minuten te kunnen reanimeren bij een hartstilstand. Het werven van in totaal 200.000 vrijwilligers is daarbij het centrale doel. Kijk hier voor meer informatie over de unieke samenwerking tussen de Hartstichting, Opel en Feyenoord.