Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
veld%20eruit3

Grasmat De Kuip vervangen, nieuwe plek voor oude middenstip

Feyenoord en De Kuip zijn maandagochtend van start gegaan met het verwijderen van de grasmat in het stadion. De komende dagen zullen gebruikt worden om een nieuwe mat te leggen, die woensdagavond aanstaande helemaal gereed moet zijn. De afgelopen dagen werden al delen van de mat verwijderd, in verband met verschillende activiteiten. Zo kregen zondag bezoekers van de Gras Experience in De Kuip de kans om een stukje Kuipgras mee naar huis te nemen, terwijl een dag eerder een deel van de mat werd verplaatst naar de Zuiderbegraafplaats ten behoeve van een speciaal Feyenoord-vak.

Het meest bijzondere deel van de grasmat, de middenstip, werd afgelopen donderdag al uitgestoken tijdens het Feyenoord Charity Gala in De Kuip. De middenstip was het topstuk van een veiling waarvan de opbrengst was bestemd voor de Feyenoord Foundation en de Giovanni van Bronckhorst Foundation. De middenstip werd toen voor een prachtig bedrag verkocht aan een supporter die al op zijn vierde samen met zijn vader voor het eerst in De Kuip kwam, Michel Perridon.

Maandagochtend werd de middenstip door de grasmeesters van De Kuip persoonlijk bij hem thuisgebracht, waar die een ereplaats in de tuin kreeg. De nieuwe eigenaar kreeg bovendien een aantal tips voor het onderhoud van de middenstip, evenals een voorraad witte kalk om de lijnen en de stip goed zichtbaar te houden.

De grasmat van De Kuip wordt vervangen in verband met diverse evenementen die de afgelopen periode in het stadion hebben plaatsgevonden, waaronder verschillende bedrijfstoernooien en drie dancefeesten.

Nadat maandag de oude grasmat werd verwijderd, wordt dinsdag de ondergrond gevlakt. Woensdag komen er vanuit Limburg nieuwe graszoden naar De Kuip, die aan het eind van de dag allemaal op hun plek moeten liggen. Zodoende zal de mat helemaal vastliggen als op zondag 20 juli de Open Dag van Feyenoord plaatsvindt.