Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming
grasprijs-2

Grasmat De Kuip opnieuw de beste van Nederland

Voor het derde jaar op rij is de grasmat van De Kuip uitverkozen tot de beste van Nederland. Danny Hesp, voorzitter van de Vereniging van Contractspelers (VVCS), reikte dinsdagochtend een prachtige schaal uit aan het team dat verantwoordelijk is voor de onderhoud van het veld. Het is voor het eerst sinds de invoering van de prijs dat de titel drie keer op rij naar hetzelfde stadion gaat.

Topniveau
De ranglijst van beste velden komt tot stand via de aanvoerders van de bezoekende clubs, die na elke wedstrijd een cijfer voor het veld doorgeven aan organisator VVCS. Het veld van De Kuip werd beoordeeld met het cijfer 4,88 op een schaal van vijf. Vorig jaar was dit nog 4,18. ‘De grasvelden in Nederland zijn het afgelopen seizoen overall beter beoordeeld, maar het verschil tussen het veld van De Kuip en de rest is nóg groter dan de voorgaande jaren. De grasmat is hier het hele jaar op topniveau en dat wordt gewaardeerd door de aanvoerders’, vertelde Danny Hesp tijdens de uitreiking, waarbij ook aanvoerder Dirk Kuyt zijn felicitaties kwam overbrengen. 

Passie
‘Dit is een prachtige prestatie en een mooie beloning voor de passie waarmee het hele team iedere dag met het veld bezig is’, reageerde grasmeester Erwin Beltman. ‘Met onze vaste medewerkers en onze kanjers van vrijwilligers, die op wedstrijddagen bijspringen, doen we er alles aan om hier een zo goed mogelijk veld neer te leggen. Dat degenen voor wie we dat doen, de voetballers, dat waarderen met die hoge cijfers, is voor ons extra mooi.’

Stimulans
Het feit dat de prijs voor de derde keer op rij naar het veld van De Kuip gaat, is voor Beltman vooral een stimulans. ‘Aan de top blijven is moeilijker dan aan de top komen, zeggen ze altijd. We gaan er alles aan doen om ook volgend seizoen deze prijs te winnen. Dit geeft een kick, dat gevoel willen we volgend jaar opnieuw meemaken.’

Nieuw veld
Deze week traint de selectie van Feyenoord nog een aantal keren op de grasmat van De Kuip. In de weken daarna is het veld het toneel van diverse evenementen, waaronder de jaarlijkse bedrijventoernooien, Monster Jam en het Feyenoord Galadiner. Op zaterdag 9 juli wordt de huidige grasmat verwijderd, waarna op maandag 11 juli wordt gestart met de aanleg van een nieuw veld.