Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Gözübüyük leidsman bij duel om Johan Cruijff Schaal

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük heeft zaterdag de leiding bij PSV – Feyenoord, waarin het team van Giovanni van Bronckhorst voor de Johan Cruijff Schaal gaat. De arbiter fluit in het Philips Stadion om 18:00 uur voor de aftrap.

Gözübüyük werd twee jaar geleden bij de laatste confrontatie tussen Feyenoord en PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal (1-0 nederlaag) ook al aangesteld als leidsman. Dit keer wordt hij geassisteerd door assistent-scheidsrechters Rob van de Ven en Charl Schaap.

Dennis Higler is vierde official en Danny Makkelie is aangesteld als videoscheidsrechter. Makkelie, die vorig jaar de leiding had toen Feyenoord de Johan Cruijff Schaal won door Vitesse in De Kuip te verslaan, wordt bijgestaan door assistent-videoscheidsrechter Erwin Zeinstra.

ABBA-principe
Mocht het duel tussen bekerwinnaar Feyenoord en landskampioen PSV uitdraaien op strafschoppen, zullen deze genomen worden volgens het zogeheten ‘ABBA-principe’. In dat geval begint team A met een strafschop, is vervolgens team B twee keer aan de beurt, vervolgens weer team A twee keer, enzovoort. Ook als er na twee keer vijf strafschoppen een gelijke stand is, gaat de strafschoppenserie door volgens dit principe – uiteraard met sudden death.