Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord Academy

Gian-Luca Aserie verkozen tot Academy Speler van de Maand

Feyenoord Onder 13-speler Gian-Luca Aserie is na de maand april uitgeroepen tot Academy Speler van de Maand. De middenvelder is de opvolger van Sem Valk, die vorige maand werd bekroond tot Speler van de Maand.

De 13-jarige Aserie speelt sinds het seizoen 2016-2017 voor Feyenoord Academy en is zowel persoonlijk als met zijn team bezig aan een ijzersterk seizoen. In de hoogste divisie won de ploeg van trainer Martijn den Haan tot nu toe al haar wedstrijden. Aanstaande zaterdag in een onderlinge confrontatie met directe concurrent Ajax kan Feyenoord Onder 13 zich kronen tot kampioen van Nederland. Daarnaast plaatste het team zich afgelopen weekend voor de bekerfinale door in eigen huis met 2-1 te winnen van FC Utrecht.

Academy Speler van de Maand
De prijs voor de Academy Speler van de Maand wordt sinds dit voetbalseizoen na afloop van iedere maand uitgereikt aan een speler van Feyenoord Academy die laat zien in zichzelf te willen investeren, progressie toont op zowel voetbal-, fysiek- en topsportgebied en een positieve bijdrage levert aan de groeicultuur van zijn team.

Eerder dit seizoen werden Kelvin Neijenhuis (Onder 16), Ömer Gündüz (Onder 21), Furkan Ulutas (Onder 16), Mike Kleijn (Onder 18), Zépiqueno Redmond (Onder 17) en Sem Valk (Onder 21) al uitgeroepen tot Speler van de Maand van Feyenoord Academy.