Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
IMG_5632%20(2)

Geslaagde tweede editie Feyenoord Soccer Camp in Salou

Bijna twintig jonge voetballers hebben van vrijdag tot en met afgelopen dinsdag deelgenomen aan de tweede editie van het Feyenoord Soccer Camp Salou. Zij reisden samen met hoofdtrainer Ben Wijnstekers en assistent-trainer Joeri Krznaric naar de Spaanse kust voor een uniek internationaal voetbalkamp. De groep bestond uit in totaal 18 deelnemers aan de trainingen in de leeftijd van 7 t/m 16 jaar, plus 34 familieleden.

Dag 1 (vrijdag 1 mei 2015)
Omstreeks 10.00 uur meldden de laatste twee personen zich op Rotterdam The Hague Airport, waarmee iedereen netjes op tijd was om vervolgens in te checken voor de twee uur durende vlucht van Rotterdam naar Barcelona. Voor de gezamenlijke boarding werd er uiteraard nog een groepsfoto gemaakt van alle deelnemers, die bij de aanmelding al waren voorzien van een uniek Feyenoord Soccer Camp Salou-tenue, evenals een Feyenoord-bidon. Na een prima vlucht en aansluitende busreis van Barcelona naar Salou, kon er na incheck op Cambrils Park Resort direct worden vertrokken naar het oogstrelende trainingscomplex Futbol Salou voor de eerste training, die om 17.30 uur stond gepland.

Futbol Salou, dat bekend staat als één van de beste trainingsaccommodaties in Noord-Spanje, was het decor van in totaal drie trainingen en twee oefenwedstrijden, die als afsluiting van het voetbalkamp op maandag zijn gespeeld.

De eerste oefensessie stond in het teken van kennismaking. Zo werd er een rondo met namenspel gespeeld en werd er vervolgens aan de basistechniek gewerkt, waarbij het belangrijk was om op hoog tempo te dribbelen, keuzes leren te maken in de drukke ruimte, en te leren om goed over de bal te kijken. In de actieve pauze die volgde werd er in tweetallen over gespeeld. De training werd afgesloten met twee kleinere partijvormen (4 vs 4 en 5 vs 5).   

De avond was vrij voor eenieder om zich te settelen op het sfeervolle Cambrils Park Resort.

Dag 2 (zaterdag 2 mei 2015)
Op dag twee stond er, na het prima verzorgde ontbijt, een ochtendtraining gepland. Deze oefensessie stond in het teken van passen en trappen. Na een pittige warming-up met diverse loopoefeningen met o.a. het gebruik van loopladders voor het verbeteren van het voetenwerk, kwamen verschillende pass- & trapoefeningen aan bod, waarbij dribbelen, kappen en inspelen de revue passeerden. Tot slot werd een pass- en trapvorm gekoppeld aan een afwerkvorm op goal.

Na de lunch op het resort stond er een vrije middag gepland en kon er genoten worden van de Spaanse zon (+/- 25 graden). In de avonduren stond de Feyenoord-quiz op het programma. De in totaal 29 deelnemers kregen in vijf verschillende categorieën in totaal 50 vragen (veelal Feyenoord-gerelateerd) voorgeschoteld. Ben Wijnstekers, die voor spek en bonen meedeed, stelde niet teleur en behaalde de meeste punten (78 van de 92 in totaal). Team “Van Beek” was uiteindelijk het winnende groepje. De familie Snijders en Van der Burg, die dus als echte Feyenoord-kenners kunnen worden bestempeld, werden als winnaars van deze Feyenoord-quiz beloond met het nieuwe uitshirt van Feyenoord!

Dag 3 (zondag 3 mei 2015)
Na een gezamenlijk ontbijt stond alweer de derde training op het programma, de laatste op het trainingscomplex. Het thema van deze training, die in de volle zon werd afgewerkt, was positiespel. De warming-up stond wederom in het teken van het verbeteren van het voetenwerk, mét en zonder bal. Aansluitend werd er met diverse rondo’s gewerkt aan het inspelen van de bal, waarbij beweging op de voorvoeten een belangrijk aspect was. Na een korte drinkpauze was het tijd voor een 4 tegen 1-vorm. Het doel van deze oefening was om met het ‘verste been’ de bal aan te nemen en met het andere been het spel te verleggen. Het laatste trainingsonderdeel was een driekleurenspel. Ook deze training werd afgesloten met twee partijvormen, waarbij trainer Ben en begeleider Robbert als gelegenheidskeepers werden ingezet.

In de avonduren was iedereen van harte welkom om in het sfeervolle Nederlandse restaurant ‘Bruintje Beer’ te dineren en te aanschouwen hoe FC Groningen de KNVB-beker in de Rotterdamse Kuip wist te winnen. Net als vorig jaar, werd er dus een bezoek gebracht aan het restaurant dat wordt gerund door Feyenoord-supporter William Schmidt, die nog steeds voor elke thuiswedstrijd vanuit Salou naar De Kuip afreist.

Dag 4 (maandag 4 mei 2015)
Op de vierde dag stond er in de ochtend een heuse strandtraining gepland. De trainers hadden hiervoor een rustig stukje strand uitgekozen om diverse sport- & spelvormen af te werken. De jongens werden op deze manier klaargestoomd voor de oefenwedstrijden, later die middag. Na een algemene warming-up, werden er diverse estafettevormen afgewerkt, evenals een handbalspelletje, partijvorm en een potje “voetvolley”. Het mooiste moment van deze training kwam op naam van trainer Ben, die bij één van de oefeningen een echte ‘duikkopbal’ voordeed. Dat hij daarmee vol met zijn gezicht in het fijne strandzand terecht kwam deerde hem niet!

Tegen de avond wachtte de ultieme testcase(s) voor de jongens. Er stonden twee oefenwedstrijden tegen de plaatselijke Tecnifulbol en FC Cambrils op het programma. Ondanks dat de tegenstander erg goed op elkaar ingespeeld was, deden de teams van Feyenoord Soccer Schools het erg goed! Beide wedstrijden werden zelfs gewonnen. Zo won U10 met grote cijfers: 5-0 en boekte U15 een knappe 3-2 zege, na een 0-1 ruststand. De trainers waren na afloop zeer tevreden over de inzet en trots op de jongens. Tijdens de wedstrijden werd zichtbaar dat er een hechte groep is ontstaan en er genoeg talent in de groep aanwezig is!

Hoofdtrainer Ben Wijnstekers sprak bij de certificaatuitreiking na afloop van de wedstrijden vol trots over de geleverde prestaties. ‘Als je ziet wat we in korte tijd met elkaar hebben bereikt, dan kunnen wij, maar ook zeker de kinderen zelf, enorm trots zijn! Ik weet zeker dat ze deze ervaring meenemen naar hun club en hier de vruchten van zullen plukken. Als trainers hebben we genoten van het enthousiasme bij de kids. Alles was deze editie perfect verzorgd en ik kijk dan ook alweer uit naar volgend jaar!’

Dag 5 (5 mei 2015)
Op de vijfde en laatste dag van dit voetbalkamp konden geïnteresseerden de stadiontour van Camp Nou volgen. Alle anderen konden genieten van een middagje in de binnenstad van Barcelona. Tijdens de busrit naar de Spaanse metropool bij het passeren van het trainingscomplex van FC Barcelona, kon er nog een flits op worden gevangen van de sterspelers van de club die een dag later met 3-0 zou winnen van Bayern München. Als symbolische afsluiting van deze trip werd er nog eenmaal een groepsfoto gemaakt van alle deelnemers, trainers en begeleiders op een bijzondere plaats, namelijk voor de ingang van Camp Nou. Omstreeks 17.00 uur werd koers gezet richting Girona voor de terugvlucht. Iets over 11 uur landde de groep weer veilig op de Rotterdamse luchthaven en kwam er een eind aan een uniek voetbalkamp!

Nick Vader was met 16 jaar de oudste deelnemer, maar had het daardoor zeker niet minder naar zijn zin. ‘De trainingen zijn er zo op afgestemd dat het ook voor mij zeker de moeite waard was! Ik ben verbeterd in mijn handelingssnelheid en ik vond het leuk om de jongere deelnemers te helpen in hun ontwikkeling. Het park is heel mooi en er is genoeg te doen. Zo is er een voetbalkooi, zijn er tafeltennistafels, basketbal- en tennisvelden en drie zwembaden. Kortom, het was een fantastische trip!’, aldus Nick.

Familie Van Dijke wilde eigenlijk vorig jaar al meegaan naar Salou, maar dat ging wegens omstandigheden toen niet door. Spijt heeft vader John zeker niet: 'Het is erg leuk dat Feyenoord deze trainingen organiseert voor de jeugd, in combinatie met een vakantie. Met de dagindeling werd goed rekening gehouden met vrije tijd in de middag, zodat we heerlijk van onze vakantie konden genieten. We hebben een erg leuke en gezellig tijd gehad in Salou en mijn kinderen hebben veel geleerd en plezier gehad!’

Net als vorig jaar ging ook deze editie Wendy Rutten met haar gezin mee naar Salou. Wendy kijkt terug op een geslaagde trip. ‘Ook dit jaar was alles weer perfect geregeld en hoefden wij ons nergens zorgen om te maken’. Van ontbijt tot de lunch en zelfs de was (wasservice is inbegrepen, red). Wij hebben weer een super tijd gehad, dus wij willen Ben, Joeri, Robbert en Marciano bedanken en volgend jaar zijn we er zeker weer bij!’

Marketingcoördinator van Feyenoord Soccer Schools, Robbert Mercx, spreekt van een geweldige tweede editie van het trainingskamp in Salou. ‘Vorig jaar was al een fantastische trip, maar mede door deze eerdere ervaring konden we het programma voor deze editie nog verder verfijnen. Als je ziet hoeveel mensen er nu al weer voor een volgende editie informeren, dan is dat voor ons een groot compliment. Via deze weg wil ik alle deelnemers en trainers bedanken voor een fantastische trip, met speciale dank aan Trainingskampen.nl, dat er mede voor heeft gezorgd dat deze trip feilloos is verlopen!’

Klik hier om direct naar het fotoalbum te gaan voor een sfeerimpressie van het Feyenoord Soccer Camp in Salou.