Fanshop
Fanshop
fbc%20golf%202

Geslaagde lustrumeditie FBC Golf Trophy

De Feyenoord Business Club heeft maandag een geslaagde lustrumeditie van de FBC Golf Trophy beleefd. Aan de vijfde editie van het golftoernooi namen in totaal circa 220 leden van de FBC deel, waarmee het maximale aantal inschrijvingen was bereikt. Onder de deelnemers, die een volledige ronde van achttien holes speelden, waren onder meer Ronald Koeman, Gerard Kerkum, Mark Koevermans en Ben Wijnstekers. Ook Feyenoord-ambassadeur Gerard Meijer was de gehele dag aanwezig.

Al bij de entree van Golfclub Cromstrijen in Numansdorp werd maandag duidelijk dat Opel hoofdsponsor was van het golftoernooi. Daar stond namelijk een splinternieuwe Opel Adam in Feyenoord-kleuren klaar voor de deelnemer die een hole in one zou slaan. Hoewel alle spelers graag deze bijzondere prijs wilden verdienen, kreeg de auto uiteindelijk geen nieuwe eigenaar.

Voor de deelnemers mocht dat de pret niet drukken. ‘Ik heb met volle teugen genoten van deze dag’, vertelde deelnemer Ad Vasen, manager Fleet van Opel, nadat alle holes waren gespeeld. ‘Het toernooi was goed georganiseerd, waarbij ook aan de inwendige mens was gedacht. De omstandigheden waren perfect, waarbij we ons niet hebben laten afschrikken door een paar regenbuien.’

Voor Vasen, die zelf handicap 36 heeft, was het toernooi tevens een mooie gelegenheid om nieuwe contacten te leggen binnen de Feyenoord Business Club. ‘Met het oog op de zakelijke markt is dit natuurlijk een perfect evenement voor Opel’, vertelde hij. ‘Zo zat ik zelf in een leuke flight met mensen die ik tot vandaag niet kende. Een golftoernooi als dit is op die manier natuurlijk ook een goede gelegenheid om te netwerken. Dat gebeurde vandaag op een heel plezierige manier.’

Buiten het toernooi om werd er maandag door circa veertig onervaren spelers deelgenomen aan een golfclinic. Zij kregen onder meer de beginselen van het afslaan, het chippen en het putten bijgebracht door vier professionele golfers.

De dag op Golfclub Cromstrijen werd afgesloten met een uitgebreid buffet, waarna de prijsuitreiking plaatsvond. Daar bleek dat Paul van den Oever en Ben Poot de winnaars waren geworden. Zij kregen naast de wisselbeker ook elk een door Opel beschikbaar gestelde tabletcomputer. Het duo dat op de tweede plaats eindigde won een week lang rijden in een Opel Cascada.