Fanshop
Fanshop
Feyenoord Soccer Schools

Geslaagde jubileumeditie Feyenoord Soccer Camp Salou

De jubileumeditie van het Feyenoord Soccer Schools in Salou is uitgemond in een groot succes. De 68 deelnemers – een record – keerden vrijdagavond voldaan terug in Nederland na een week trainen op Spaanse bodem, onder leiding van Ben Wijnstekers en zijn trainingsstaf.

Gouden tintje
Bij vertrek op Rotterdam The Hague Airport stond alle 29 kinderen direct een fraaie verrassing te wachten. Op de luchthaven ontvingen ze het unieke Feyenoord Soccer Schools Salou-tenue, dit jaar met gouden tintje als kenmerk van de jubileumeditie van het internationale voetbalkamp.

Trainingen
Gehuld in het nieuwe tenue werd later op de dag direct de eerste training afgewerkt, die in het teken stond van kennismaking. Pass- & trapvormen, afwerken, positiespel en diverse partijvormen kwamen aan bod op de tweede (dinsdag) en derde training (woensdag), gevolgd door een strandtraining op donderdag. Daarmee werden de kinderen klaargestoomd voor de oefenwedstrijden in de avonduren tegen lokale Spaanse tegenstanders.

Ongeslagen op Spaans grondgebied
Het Onder 9-team van Feyenoord Soccer Schools boekte een verdiende 1-0 overwinning op Tecnifutbol, door een doelpunt van Daniel Jellema. Het Onder 15-team speelde met 2-2 gelijk tegen de leeftijdsgenoten van Barreja, met doelpunten van Thomas Cuijpers (vrije trap) en Ruben Bergstra (counter). Een erg knappe prestatie van onze jongens én dame: ongeslagen op Spaans grondgebied!

Waardering & bewondering van Wijnstekers
Ben Wijnstekers sprak na afloop zijn waardering én bewondering uit voor de inzet van de kinderen en de behaalde resultaten in de oefenwedstrijden. Ook complimenteerde de voormalig Feyenoord-speler de meegereisde ouders voor hun betrokkenheid.

Eerste vrouwelijke deelnemer
Daylaina Peters gaat de boeken in gaat als eerste vrouwelijke deelnemer aan het Feyenoord Soccer Camp Salou. De keepster stond haar mannetje tussen de jongens en hield met enkele prachtige reddingen het Onder 15-team op de been.

Bezoek Barcelona
Op de laatste dag stond het traditionele bezoek aan Barcelona op het programma. Een deel van de groep volgde de rondleiding in Camp Nou, het stadion van de landskampioen van Spanje, waar enkele dagen later ‘El Classico’ gespeeld zou worden.

Reportage op TV Rijnmond
Benieuwd naar meer beelden van het Feyenoord Soccer Camp in Salou? Kijk dan vanaf 17:20 uur naar Sportclub Rijnmond op TV Rijnmond.

Feyenoord Soccer Schools bedankt haar partner Trainingskampen.nl voor de prettige samenwerking en het mede mogelijk maken van dit voetbalkamp.

  • Feyenoord Soccer Schools